Allt du inte säger

Titel: Allt du inte säger
Författare: Krillan Ahlsén
Betyg: 4 av 5
Förlag: Bokfabriken
Utgiven: 2023
Format: Inbunden
Antal sidor: 319
ISBN: 9789180312455

Iris Lund ser fram emot en lugn höst på Österlen, där hon nu bor permanent efter att ha bestämt sig för att behålla sin pappas hus. Hon skriver för en lokaltidning, och när en story kring ett komplicerat vårdnadsärende landar i hennes knä, ser hon chansen att visa framfötterna. När en av intervjupersonerna plötsligt hittas avliden dras hon in i en härva av lögner och känslomässig utpressning.

Samtidigt kommer hennes dotter Rosa ner för att bo hos henne efter att ha hamnat i fel sällskap, och Iris kämpar med deras relation. Snart förvandlas drömmen om en skön tillvaro med kärleken Mårten, till en jakt efter sanningen både om andra och henne själv.

Allt du inte säger är en psykologisk spänningsroman om ödesdigra beslut och om hur långt man kan gå för att rädda någon man älskar. Fristående fortsättning till Faller jag faller du som gavs ut 2022.

Egna reflektioner
Åh vad härligt att få läsa en ny bok om Iris Lund. Det är en karaktär som jag gillar, hon skulle kunna vara en vanlig människa, med en tonårsdotter som halkat snett, ett samboförhållande som inte är helt friktionsfritt och en komplicerad barndom.

”Allt du inte säger” är en psykologisk spänningsroman med flera komplexa karaktärer. Boken börjar lite lugnt och fint för att sedan, sakta men säkert, öka tempot och intensiteten. Den är allt annat än förutsägbar, det är flera vändningar och tvära kast och det tog långt tid innan jag förstod vem förövaren var.

Det är svårt att tro att detta bara är Krillan Ahlséns andra bok. Hon behärskar vävstolen på ett ypperligt sätt och väver ihop flera lösa trådar till en mångfacetterad väv. Hon är även väldigt duktig på att gestalta relationerna mellan de olika karaktärerna. Jag är övertygad om att Krillan Ahlsén kommer att gå långt!

Om författaren
Krillan Ahlsén bor i Gustavsberg och tillbringar sedan 47 år tillbaka somrarna på Österlen. Hon arbetade i många år som redaktionschef på Icakuriren. Nu skriver hon på deltid.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln