Medan livet pågår

Titel: Medan livet pågår
Författare: Jenny Fagerlund
Betyg: 4 av 5
Förlag: Norstedts Förlag
Utgiven: 2023
Format: Inbunden
Antal sidor: 279
ISBN: 9789113119168

Medan livet pågår är en varm feelgoodroman om utanförskap och svåra livsbeslut men också om vänskap och att våga släppa in nya människor i sitt liv.

Julia är helt nöjd med tillvaron. Hon har ett jobb som hon älskar och tjänsten som byråchef är inom räckhåll. När hon är med om en olycka förändras allt och livet sätts på paus. Utan det sammanhang hon är van vid kämpar hon med att hitta rätsida i tillvaron och det sista hon vill är att släppa in nya människor i sitt liv.

Men när Agnes – en envis och smått enerverande granne – dyker upp dröjer det inte länge förrän hon har lyckats nästla sig in i Julias liv. Fast allt är inte så enkelt som Agnes vill få det att låta som, och livet kommer med fler överraskningar än vad Julia har räknat med.

Hemligheter och gamla sanningar kommer fram och en gång för alla måste Julia ta itu med sitt förflutna och det hon så länge flytt ifrån. Kan hon, tillsammans med Agnes och de nya människorna i sitt liv, reda ut röran hon hamnat i?

Egna reflektioner
Det här är en bok som jag har längtat efter och som jag verkligen behövde. Jag har mått sämre de senaste veckorna med ganska mycket smärta och dåligt psykiskt mående.

Så en härlig feelgood i form av ”Medan livet pågår” kändes helt rätt och den fick mig att komma ur den negativa spiralen jag hamnat i. För just den typen av tankar snurrar i mitt huvud, och säkert i många andras också. Dagarna består av att man jobbar, äter skiter och sover. När tar man sig tid att leva det liv som pågår? Det är väldigt inspirerande att följa Julias resa från att vara helt uppslukad av sitt jobb till att faktiskt börja njuta av det som kallas livet. Och grannen Agnes, vilken härlig gammal kvinna. En sådan granne är det nog många som skulle behöva.

Det finns många väldigt bra feelgoodförfattare men inte alla är så skickliga som Jenny Fagerlund när det gäller att få till den där rätta mixen av tunga, lite allvarligare ämnen och de varma, kärleksfulla känslorna. Hennes böcker känns alltid väldigt äkta, ofta känns det som om de skulle kunna handla om mig eller någon i min bekantskap. Som alltid när det gäller Jenny Fagerlund är boken lättläst och välskriven, fängslande och rörande och helt omöjlig att lägga ifrån sig.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln