Andra kvinnors liv

Titel: Andra kvinnors liv
Författare: Jojo Moyes
Betyg: 4 av 5
Förlag: Printz Publishing
Utgiven: 2023
Format: Inbunden
Antal sidor: 409
ISBN: 9789177716365

Jojo Moyes är tillbaka med en helt ny roman om klassklyftor och självförtroende!

Nisha Cantor och Sam Kemp är två väldigt olika kvinnor.

Fyrtiofemåriga Nisha lever ett glamouröst liv i överflöd, tills det att hennes man plötsligt kopplar bort henne från alla tillgångar. Fyrtiosjuåriga Sam har en helt annan tillvaro, där en stor del av tiden handlar om att få ekonomin att gå runt för henne och familjen.

Men allt förändras när Sam en dag av misstag får med sig Nishas gymväska hem. I den hittar hon ett par skor, som hon inte kan motstå att kliva i. Plötsligt går hon med lite rakare rygg, och med ett större självförtroende. I samma stund får karriären dessutom ett lyft.

Samtidigt som Sam skördar framgångar håller Nisha på att förlora allt. Men Nisha har en plan för att få sitt liv tillbaka.

Andra kvinnors liv är en underhållande och varm berättelse om hur de minsta av misstag kan förändra exakt allt. Ren och skär läsglädje från en av världens bäst säljande författare.

Egna reflektioner
Så spännande att få läsa en bok som jag hört mycket om, av en författare som är väldigt omtyckt av många människor världen över.

Jag hade tyvärr lite svårt att komma in i handlingen i ”Andra kvinnors liv”. Jag upplever att det inte händer så mycket i början, att det mest tragglar runt i samma spår. De två kvinnornas väskor förväxlas på gymmet och mycket kretsar kring hur de ska kunna få tillbaka sina respektive väskor igen.

Men så plötsligt händer något, det sker lite förvecklingar och tempot ökar. Nisha och Sam, de två kvinnorna, skaffar sig en riktig Bad Ass-attityd som jag gillar skarpt. Jojo Moyes låter verkligen sina karaktärer växa och utvecklas och ju mer jag läser ju mer djup blir det i intrigen. Det är många känslor och tankar som avhandlas, humor, romantik och förälskelse blandas med sorg och psykisk ohälsa. Boken är varm, lättläst och välskriven med ett härligt språk.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln