Det fjärde fingret

Titel: Det fjärde fingret
Författare: Peter Gissy
Betyg: 4 av 5
Förlag: StorySide
Utgiven: 2022
Format: Häftad
Antal sidor: 431
ISBN: 9789180434676

Fortsättningen på ”En avgörande ledtråd” från 2021. Michelle Mohlin är tillbaka!

Tidigt en vårkylig morgon hittas en kropp vid Marholmen i västra Göteborg. Kvinnan är okänd och hennes ena hand saknar fingrar. Åter kallas rättspsykolog Michelle Mohlin in för att stärka polisens utredningsgrupp. Hon är på bättringsvägen efter de traumatiska händelserna i samband med hennes förra fall men börjar långsamt hitta sin plats bland de gamla goa kollegorna, Åsa Kaspersson, Branko och andra. Men den psykiska utmaningen i det nya fallet blir svårare än Michelle har räkna med.

Egna reflektioner
När jag har läst en bok och tyckt mycket om den blir jag extra glad när det kommer en uppföljare. Men jag blir även lite orolig, kommer uppföljaren vara lika bra som den första eller kommer jag att bli besviken?

Redan ett par sidor in i ”Det fjärde fingret” släppte min oro, den börjar lika starkt som föregångaren ”En avgörande ledtråd”. Jag kastas rakt in i handlingen, en död kropp dyker upp och rättspsykolog Michelle Mohlin kallas in trots att hon egentligen fortfarande borde vara sjukskriven efter en tidigare incident. Och här är väl egentligen det enda negativa jag har att säga om boken. Trots att jag läst föregångaren, som kom ut 2021, så kom jag inte riktigt ihåg vad som hade hänt med Michelle. Det refereras ofta till de traumatiska händelserna som hon varit med om men förklaringen kommer inte förrän ganska sent i boken. Bortsett från det finns det inget tvång att läsa föregångaren.

Peter Gissy är en välkänd författare, han har skrivit ca 50 böcker och gav ut sin första deckare redan 1996. Han bygger skickligt upp en intrig med parallella historier som han sen väver ihop på ett mycket snyggt sätt. Det är en del oväntade vändningar och jag vet inte riktigt vilket spår jag ska följa. Boken är spännande, språket rappt och tempo håller i sig genom samtliga 82 kapitel, mycket p.g.a. av deras korta längd. Det här är absolut en bok att läsa under semestern

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln