Sarahs val

Titel: Sarahs val
Författare: Marie H. Lundh
Betyg: 5 av 5
Förlag: Bokförlaget Polaris
Utgiven: 2023
Format: Inbunden
Antal sidor: 326
ISBN: 9789177956433

Sarah går domarutbildningen i Svea hovrätt och har skickats att döma vid en liten tingsrätt i Norrland. I lugnet mellan fjället och älven har hon vågat närma sig minnena från det förflutna, och även funnit kärleken.

När Sarah kallas tillbaka till Stockholm ställs hon inför flera svåra val. Ska hon lämna Erik, pojkvännen som hon ser en framtid med, och sin mormor som inlett en knoppande influencerkarriär eller ska hon stanna och ge upp drömmen om att bli domare?

I huvudstaden finns också Christoffer, som krossade hennes hjärta men som nu vill ha henne tillbaka. Det andra året i Nordmyr är besluten att fatta flera och stora, men är Sarah verkligen redo att ta nästa steg?

Sarahs val är den fristående andra delen i Nordmyrserien, en rolig roman med svärta som handlar om det vi alla ställs inför nödvändigheten att välja vår framtid och våra liv.

Egna reflektioner
Äntligen kom det en ny bok i Nordmyrserien, som jag har längtat! Med tanke på hur bra den första boken var så var dessutom mina förväntningar ganska högt ställda.

Blev jag besviken då? Nej, verkligen inte! ”Sarahs val” är en lättläst, varm och mysig roman. Men precis som i debuten finns det ett tydligt underliggande mörker i form av bl.a. psykisk ohälsa. Mixen av just detta mörker och det varma mysiga gör att det blir en känslosam bok med mycket djup.

Det är ett helt underbart karaktärsgalleri där Sarahs mormor och Sven är mina två favoriter. Mormodern är en riktig krutgumma med oanade talanger och Sven är en lurig och underfundig herre. Marie H Lundh seglar upp som en ny stjärna på feelgoodhimlen och jag hoppas att hon skriver många böcker så hon kan hålla sig kvar där länge än.

Sagt om boken
”Trots tunga ämnen hittar Lundh en fin balans tack vare sitt humoristiska språk. Det är en svår konst, och Lundh visar för andra gången att hon bemästrar den. Helhetsbetyg: 5.” BTJ

Om författaren
Marie H Lundh (f. 1977) är bosatt i en by i Västerbottens skärgård. Hon arbetade i över femton år som journalist och chef på det lokala mediehuset innan hon sadlade om för att arbeta med HR. De senaste åren har hon jobbat med personalfrågor och den administrativa sidan av domarutbildningen i Hovrätten för Övre Norrland, men är nu författare på heltid.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln