Den frusna elden

Titel: Den frusna elden
Författare: Jens Henrik Jensen
Betyg: 🎈🎈🎈🎈🎈 (5/5)
Förlag: Bokförlaget Polaris
Utgiven: 2019
Format: Pocket
Antal sidor: 588
ISBN: 9789177951056

Den danske krigsveteranen Niels Oxen tros ha dött under en olycka till sjöss. Han har dock mirakulöst överlevt och försöker komma tillbaka till livet på en liten ö i den svenska skärgården.

När ledarna i det hemliga maktnätverket Danehof upptäcker att deras försök att eliminera Oxen har misslyckats inleder de en jakt för att döda honom. Oxen vet att han inte kan vända sig till polisen, om de upptäcker att han lever kommer han att ställas inför rätta anklagad för ett mord som han inte har begått.

Så Oxen beslutar sig för att själv hitta de skyldiga. Om han misslyckas är han dömd för alltid – utan chans att återse sin son.

Inför en i det närmaste omöjlig uppgift kontaktar han sin tidigare partner från PET, Margrethe Franck, som är avskedad och jobbar som hotellstäderska. Tillsammans tar de upp kampen mot Danehof. En kamp som tidigare haft dödliga konsekvenser. De kan bara få sina liv tillbaka genom att besegra Mörkermännen. Men hur bekämpar man en osynlig fiende?

Egna reflektioner
Boken smyger igång lite lugnt och fint med en resumé av vad som har hänt, allt för att friska upp minnet. Men efter mjukstarten brakar det lös ordentligt. Den ena händelsen avlöser den andra. Man leds in i tankegångar där man tror sig veta vad som ska hända, bara för att upptäcka att det är en återvändsgränd. Det är högt tempo och tvära kast. Kort sagt allt som en perfekt thriller ska innehålla.