Ensam på fritids

Titel: Ensam på fritids
Författare: Johan Karlsson
Illustratör: Denise Millar
Betyg: 5 av 5
Läsålder: 6-9 år
Förlag: Idus Förlag
Utgiven: 2022
Format: Inbunden
Antal sidor: 95
ISBN: 9789176347546

Melvin är som vilken tioåring som helst. Han älskar att spela tv-spel, hänga med bästisen Ruben och designa fällor. Och han ogillar skitsvåra mattetal, lärare som aldrig bjuder på glass och när pappa åker iväg på konferens. Eller ja, det sista är ganska lugnt, eftersom Melvin går på världens bästa fritidshem.

En kväll råkar Melvin bli inlåst på fritids. Han ska just försöka ta sig ut när han hör ett par främmande röster. Snart inser han att inbrotts tjuvarna Smockan och Dockan invaderar hans fritids! Tur att Melvin är en van gamer. Nu ska det gillras fällor!

Ensam på fritids var från början ett filmmanus som fritidsläraren Johan Karlsson skrev och spelade in tillsammans med sina duktiga fritidsbarn under två maxade lov. Kortfilmen har härmed blivit barnbok, och fritids har aldrig varit så spännande som nu!

Egna reflektioner
Oj vad jag önskar att denna hade funnits när jag var liten. Jag lovar att jag hade sträckläst den.

”Ensam på fritids” är både spännande, rolig och full med bus. Johan Karlsson och barnen på hans fritids har hittat en intrig som håller hela vägen, jag kan tänka mig att de hade väldigt roligt både när de skrev manus och när det spelade in filmen.

Boken är lättläst och tillsammans med Denise Millars fantastiska illustrationer blir det en svårslagen kombo. Jag tror att ”Ensam på fritids” är en perfekt bok för högläsning, antingen på just ett fritids eller hemma i soffan. Funkar nog bra vid läggdags också men börja då i tid för jag lovar att barnet inte kommer vilja sluta mitt i.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Idus Förlag
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln