Äntligen Tê’t!

Titel: Äntligen Tê’t!
Författare: Tam Bui
Illustratör: Mai Ngo
Betyg: 3 av 5
Läsålder: 6-9 år
Förlag: Bokförlaget Barnens Väl
Utgiven: 2022
Format: Inbunden
Antal sidor: 40
ISBN: 9789152717011

I Vietnam firas inte jul – men vad gör man istället? När månen har snurrat tolv varv runt jorden, någon gång mellan 21 januari och 20 februari, inträffar det vietnamesiska nyåret, Tet. Då träffas släkt och vänner. Barnen får lyckopengar i röda kuvert. Det är färgglada parader, fyrverkerier och överdådiga festmåltider.
Ingen julgran, men en Tet-blomma, eller snarare ett litet träd, med rosa persikoblommor i norra Vietnam och gula aprikosblommor i södra, är ett måste och det tydligaste vårtecknet. Alla klär sig fint – kvinnor och barn i den traditionella långklänningen áo dài.
Häng med och fira Tet i Vietnam!

Egna reflektioner
I boken ”Äntligen Tê’t!” får vi följa med och fira det vietnamesiska nyåret. Tam Bui förklarar på ett enkelt sätt lite av deras traditioner, vad som äts och hur man klär sig. Det är ett bra sätt att prata om att man firar saker på olika sätt, att alla inte gör likadant.

Allt blir extra fint tillsammans med Mai Ngo underbara och färgglada illustrationer, de skapar ett intresse för vad som händer. Om jag får önska mig något så skulle det vara lite mer text så att man hade fått lära sig ännu mer.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Barnens Väl
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln