Vara snäll

Titel: Vara snäll
Författare: Pat Zietlow Miller
Illustratör: Jen Hill
Betyg: 3 av 5
Läsålder: 6-9 år
Förlag: Bokförlaget Barnens Väl
Utgiven: 2022
Format: Inbunden
Antal sidor: 32
ISBN: 9789152717028

När Tanja spiller druvjuice över hela sin nya klänning, vill hennes klasskamrat få henne att känna sig bättre, och kommer ihåg att mamma säger att man alltid ska ”Vara snäll”.

Men vad betyder det att vara snäll?

Medan huvudpersonen funderar på om hen borde be den nya flickan vara hens vän eller stå upp för någon som blir mobbad utforskar den rörande och tänkvärda berättelsen vad snällhet är, och hur varje handling, stor eller liten, kan göra skillnad – eller åtminstone hjälpa en vän.

Egna reflektioner
Hur är man egentligen när man är snäll? Kan man förklara det på ett enkelt sätt för ett barn?

Med boken ”Vara snäll” har Pat Zietlow Miller hittat ett sätt att få barn att se att det kan vara ganska enkelt. Det kan räcka med att säga hej till någon, hålla upp en dörr, lyssna när någon vill prata eller säga ifrån när någon blir mobbad.

Boken är full av detaljrika illustrationer av Jen Hill. De, tillsammans med lagom mycket text, gör boken lättläst och får barnet att behålla fokus. Boken rekommenderas till barn i 6 till 9-års åldern. Jag tror att den fungerar ytterligare några år nedåt, typ från 3 till 4-års åldern. Det är en bra bok att läsa och prata om på förskolan.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Barnens Väl
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln