Den gyllene dalen

Titel: Den gyllene dalen
Författare: Malin Sellergren
Illustratör: Malin Sellergren
Betyg: 3 av 5
Läsålder: 6-9 år
Förlag: Divinamedia Publishing
Utgiven: 2023
Format: Inbunden
Antal sidor: 90
ISBN: 9789198660302

Har du varit i dalen som glimmar, där småfolk och småkryp i bäckarna simmar? En gyllene dal, där du kan göra allt du någonsin drömt om. Där du är perfekt som du är, bara genom att finnas till?

Barnhemsflickan Elara längtar efter att finna en plats där hon kan vara sig själv. En plats där hon inte behöver anpassa sig efter barnhemmets alla krav och regler. När hennes lillebror dör i lungsot, bestämmer hon sig för att finna Den gyllene dalen – en magisk plats där hon kan få ett friare liv och kanske återförenas med sin bror. Tillsammans med den vandrande pinnen, Charlie, ger hon sig ut på sitt livs äventyr för att förverkliga sin dröm.

Den gyllene dalen är en vackert illustrerad konstsaga som för tankarna till Elsa Beskow och Beatrix Potter. En unik berättelse som passar barn i alla åldrar, både för högläsning och genomläsning på egen hand i hemmets lugna vrå.

Egna reflektioner
Man kan faktiskt både läsa och uppskatta barnböcker även om man inte är ett barn. Det är en anledning till att jag fortsätter att läsa dem trots att det är många år sen jag kunde kallas barn.

”Den gyllene dalen” är en väldigt vacker bok med ett fint budskap – Du är bra som du är. Det är en spännande och fantasifull berättelse, Malin Sellergren har ett väldigt målande språk. Även hennes illustrationer är vackra och förstärker känslan av mystik.

Boken riktar sig till barn i åldern 6 till 9 år, jag skulle nog vilja säga att det är det övre spannet med tanke på mängden text. Även om det är en fängslande story tror jag att de lite yngre kan ha svårt att behålla fokus. Boken är ganska tjock, 90 sidor, och kan med fördel läsas som en kapitelbok vid läggdags.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Malin Sellergren
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln