Mörkermännen

Titel: Mörkermännen
Författare: Jens Henrik Jensen
Betyg: 🎈🎈🎈🎈🎈 (5/5)
Förlag: Bokförlaget Polaris
Utgiven: 2018
Format: Pocket
Antal sidor: 509
ISBN: 9789188647689

Krigsveteranen Niels Oxen har flyttat från Köpenhamn. Nu bor och arbetar han under rumänsk identitet vid en avlägsen fiskodling på Jylland. Gömd från omvärlden försöker han, i ett liv under ständig beredskap, hantera sina minnen och trauman. Niels Oxen har en hemlighet som håller honom vid liv men som också kan döda honom.

När en konstcurator mördas utlöses en lavin av våldsamma händelser. Händelser som även involverar Danmarks justitieminister. Några få ser en koppling till Oxen. En av dem är hans gamla partner, Margrethe Franck från Polisens underrättelsetjänst. Hon har förgäves letats efter honom i mer än ett års tid. När hon slutligen finner Oxen, förseglar hon hans öde.

Oxen befinner sig plötsligt i centrum av en människojakt. Vissa vill hjälpa honom, andra vill döda honom. Vem är vän och vem är fiende? Franck och Oxen konfronteras ännu en gång med de mörkermän som besitter makten. För en jagad krigsveteran finns bara två alternativ: Gå till botten med frågan. Eller gå till attack.

Egna reflektioner
Jag känner vibrationen på min arm och noterar att pulsklockan har vaknat till liv, den tror att jag tränar. 🙂 Ja, så spännande är den, del två i Oxen-serien. Det går helt enkelt inte att sluta läsa.

Jag älskar författarens sätt att ha flera parallella händelser igång samtidigt och som han så skickligt väver ihop allt eftersom tiden går. Han skriver enkelt och väldigt detaljerat, ofta får man läsa om tex ett möte från bådas synvinkel vilket gör att det nästan blir som på film.
Jag kommer definitivt att läsa de två efterföljelse böckerna i serien också.