Systern

Titel: Systern
Författare: Mikaela Bley
Betyg: 4 av 5
Förlag: Norstedts Förlag
Utgiven: 2023
Format: Inbunden
Antal sidor: 430
ISBN: 9789113113722

Födelsedagsmiddagen hemma hos familjen Gyldenstedt är på väg att avslutas. Kaffe och avec serveras i salongen när tjock rök letar sig in bland gästerna. Elden sprider sig snabbt i den fyrlängade skånegården utanför Malmö. Artonåriga Märtha dras ut ur lågorna och familjen Gyldenstedts liv slås i spillror när de inser att deras yngsta dotter är död. Mördad.

Utredarna Henrik Hedin och Leia Kaplan på Grova brott i Malmö kopplas in i mordutredningen och nystar upp en sanning som ligger väl dold under år av tystnad och rädsla – och som sträcker sig långt förbi stengärdet och de böljande rapsfälten i det skånska landskapet.

Systern, den andra och fristående delen i The Killer-serien, är en spännande och mångbottnad kriminalroman som kretsar kring klass och tillhörighet, kärlek och heder.

Egna reflektioner
Här har vi den andra och fristående delen av ”The Killer-serien”, en kriminalserie som rör sig i området runt våld mot kvinnor, heder och klassamhället.

”Systern” är lite av en slow starter och jag hade lite svårt att komma in i läsningen. Men den växlar upp några gånger under historiens gång för att sen spurta in i mål. Trots den sega starten vill jag ändå klassa boken som en bladvändare då det under andra halvan var väldigt svårt att sluta läsa. Boken är väldigt spännande och har en intrig som kryper in under skinnet på dig.

Vi får följa några olika karaktärer och parallella spår och precis som i ”Död för dig” har varje kapitel olika berättarröster. Detta är något som jag gillar då jag upplever att det blir bra driv i handlingen. Mikaela Bley väver ihop de olika spåren på ett skickligt sätt och i slutet känns allt glasklart. Men dessförinnan sår hon många tvivel med sina oförutsägbara vändningar. Detta är helt klart en serie att hålla ögonen på.

Sagt om boken
”Skicklig underhållning och god spänning!” Upsala Nya Tidning

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln