Bokhandeln i fyrtornet

Titel: Bokhandeln i fyrtornet
Författare: Sharon Gosling
Betyg: 4 av 5
Förlag: LB Förlag
Utgiven: 2023
Format: Häftad
Antal sidor: 395
ISBN: 9789177995463

I hjärtat av en avlägsen by nära Aberdeenshirekusten i Skottland står ett malplacerat fyrtorn. Det byggdes för 200 år sedan av en excentrisk markägare och inhyser nu den enda bokhandeln på flera mils avstånd.

Rachel kom till byn för fem år sedan och har sedan dess blivit kvar. När ägaren till bokhandeln i fyrtornet plötsligt dör, tar hon hand om den för att den inte ska gå förlorad.

En dag upptäcker Rachel en väl dold hemlighet i tornet och inser att det finns mer att veta om dess historia än hon trott. Kommer hon att upptäcka sanningen om fyrtornets första ägare? Och kan hon hindra att byns invånare får reda på den?

Egna reflektioner
Åh, jag vill också ha ett fyrtorn där jag kan ha ett bibliotek. Gärna i en liten by med udda invånare och storslagna vyer. Precis som Newton Dunbar.

”Bokhandeln i fyrtornet” var svår att komma in i. Den var lite rörig med för många karaktärer som knackade på och ville presentera sig på en gång. Men en bit in i boken hade de fått den uppmärksamhet de ville och lugnade ner sig lite. Då kände jag att intrigen fick liv och grep tag om mig.

Det är en fängslande historia med tornets hemligheter, åtminstone om man, som jag, brukar släktforska. Sharon Gosling har skrivit en varm och mysig roman med fokus på gemenskap, sammanhållning och vänskap. Hennes målande miljöskildringar och underbara karaktärer skapar en gemytlig stämning som gör att jag inte vill sluta läsa. Lägg sen till några oväntade vändningar och lite dramatik med oviss utgång och du har en sträckläsarbok.

Sagt om boken

”Atmosfärisk och förtrollande läsning.” Heat

”En charmig och mystisk berättelse skriven med en enastående fantasi och värme.” Woman’s Own

”En fascinerande berättelse om begravda hemligheter – ännu en briljant roman från Sharon Gosling.” My Weekly

”Levande, intressanta och excentriska karaktärer.” Marie-Helene Klementsson, BTJ

Om författaren
SHARON GOSLING arbetar som journalist och författare. Hon skriver om filmer och tv-serier i sci-fi- och fantasygenren och har skrivit flera ungdomsböcker. Med romandebuten Huset nedanför klipporna bytte hon spår och är nu aktuell med ännu en feelgoodroman, Bokhandeln i fyrtornet. Sharon Gosling bor med sin man i en avlägsen by i nordvästra England.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln