En ärlig lögn

Titel: En ärlig lögn
Författare: Tarryn Fisher
Betyg: 4 av 5
Förlag: Harper Collins
Utgiven: 2023
Format: Inbunden
Antal sidor: 383
ISBN: 9789150974362

Försök inte fly, det som ligger bakom kommer alltid ikapp.

Rainy har lämnat sitt gamla liv och bor sedan en tid tillbaka i en stor villa uppe i bergen. Omgiven av tallar och en konstant dimma har hon hittat sin fristad – ett nytt liv där hon kan glömma det som varit.

När hon motvilligt går med på att åka på en tjejresa till Las Vegas förväntar hon sig vilda partykvällar med cocktails och kasinon – att hennes väninna skulle försvinna ingick inte i planerna. Därefter följer en skräckfylld tillvaro som gränsar till en fullkomlig mardröm. Hon inser att hon måste göra upp med sitt förflutna för att rädda sin vän – och sig själv.

Egna reflektioner
Det här var något som jag inte såg komma. Jag blev inte riktigt lika hänförd av förra boken ”Allt du inte vet” som många andra läsare, så mina förväntningar på denna var inte så höga. Men oj så fel jag hade.

Den här boken grep tag om mig nästan direkt. ”En ärlig lögn” nästlar sig in i dig, det är som en psykologisk krigsföring fast i bokform. Det ligger ett undermedvetet tvivel och en misstänksamhet och pyr genom hela boken och det är svårt att veta vem det går att lita på.

Vi får följa Rainy i nutid och Summer i dåtid och det är ett bra och tydligt upplägg, i vissa böcker kan det vara svårt att skilja olika epoker åt men så är det alltså inte här. Såväl karaktärer som miljöer är väl gestaltade, vissa av dem är riktigt obehagliga. Tarryn Fisher är verkligen skicklig på att bygga upp spänningen och med sina snabba vändningar håller den i sig ända till sista sidan. Boken är en bladvändare, både välskriven och lättläst.

Sagt om boken
”Fisher har en förmåga att formulera obehagliga känslor så intimt att de kryper in i kroppen. Berättelsen flyter lätt, är spännande, roande och håller läsaren i ett fast grepp.” Camilla Malmborg, BTJ-häftet”Slutet är gastkramande och så actionfyllt!” Publishers Weekly

Sagt om tidigare böcker
”Mästerligt överraskar hon läsaren med snabba vändningar som ställer allt på ända.” Camilla Malmborg, BTJ-häftet, om Allt du inte vet

”En spännande och välskriven psykologisk thriller som är svår att lägga ifrån sig.” Elisabeth Brännström, BTJ-häftet om Fruarna

Om författaren
Tarryn Fisher föddes i Johannesburg i Sydafrika, men flyttade till USA med sina föräldrar som trettonåring. Hon har en examen i psykologi. Eftersom hon hatar sol har hon nu bosatt sig i Seattle, Washington, med sin man, sina barn och familjens psykotiska husky.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln