Mitt namn, ditt blod

Titel: Mitt namn, ditt blod
Författare: Lina Arvidsson
Betyg: 4 av 5
Förlag: Lind & Co
Utgiven: 2022
Format: Inbunden
Antal sidor: 413
ISBN: 9789180186193

Sonja har vuxit upp i en familj där psykisk ohälsa och ett överbeskyddande föräldraskap överskuggat allt. Nu tar hon ett stort steg mot självständighet genom att börja studera på den lokala folkhögskolan, till pappans stora förskräckelse.

Men precis när Sonja börjar våga ta för sig av sitt nya liv slår olyckan till och i svallvågorna av den så upptäcker hon att det är något i familjens förflutna som inte stämmer. En skugga sträcker sig från hennes födelse i föräldrarnas hemby Bruksvallarna ända in i nuet, en skugga som verkar vilja dem alla illa.

Mitt namn, ditt blod är Lina Arvidssons fjärde roman, en mörk spänningsroman om att plötsligt stå ensam i världen och att då upptäcka att livet byggts på lögner.

Egna reflektioner
Wow, vilken bok! Jag sögs in i den direkt och sen var det som om den låg på sängbordet och tjurade om jag inte läste i den.

Vissa böcker pockar på uppmärksamhet från första sidan. ”Mitt namn, ditt blod” är en sådan, den går inte att sluta läsa. Det är en riktig bladvändare med ett långsamt och behagligt driv framåt, lite som en långdistanslöpare istället för en sprinter. Jag älskar hur huvudkaraktären Sonja, bit för bit, kommer närmare sanningen. En sanning som jag visserligen kunde ana mig till efter ungefär halva boken men det gör inget, för vägen dit var väldigt spännande och full av oväntade vändningar.

Detta är den första boken av Lina Arvidsson som jag läser och jag är verkligen imponerad av hennes språk. Boken är välskriven och lättläst och det ligger hela tiden något och lurar i bakgrunden. Lina Arvidsson ger oss fantastiska miljöskildringar och jag är redo att boka en resa till Bruksvallarna och fjällvandring nu direkt. Om jag inte hade kunnat ana mig till slutet så tidigt hade det blivit full pott!

Om författaren
LINA ARVIDSSON är journalist och bor i Stockholm. Hon beskriver sig själv som en nördig tvåbarnsmamma med stor kärlek till både punk och fjällvandring.

Sagt om hennes böcker
Mitt namn, ditt blod av Lina Arvidsson är en mycket bra bok om hemligheter, lögner och sanningens ögonblick.”
Maria Bergqvist, Smålandsposten

”Det var länge sedan jag läste en svensk thriller som jag diggade så skarpt som boken Ett hem att dö för av Lina Arvidsson.” Christoffer Holst

”Lina Arvidsson kan gestalta, och det är smått genialt att bygga en thriller mot fonden av en samtida tillvaro av permanent otrygghet och tilltagande fattigdom.”
Malin Krutmeijer, Aftonbladet

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln