Familjeband

Titel: Familjen Winther – Familjeband
Författare: Katrine Wessel
Betyg: 5 av 5
Förlag: Bokförlaget Polaris
Utgiven: 2022
Format: Inbunden
Antal sidor: 315
ISBN: 9789177955726

Trondheim, 1903.

Fredrik Winther har gift sig och flyttat in i en vacker lägenhet med sin fru Gitte. Han har äntligen accepterat sitt öde som arvtagare till familjen Winthers affärsimperium. Ellinor och Juul har flyttat in i Tildas herrgård, och Karen kommer snart att ta examen som lärare.

Lyckan är stor men vänder plötsligt när en kvinna i staden blir utsatt för ett övergrepp. Händelsen sprider oro och familjen dras in i händelsernas centrum. Mitt i allt står Emma, ensam med krossat hjärta.

Familjeband är den åttonde boken i berättelsen om Wintherdynastins drömmar, ambitioner och förhoppningar på tröskeln till 1900-talet och in i det spirande nya århundradet, där den gamla och den nya världen möts. Ryktena går i såväl herrskapets salonger som i köket hos tjänstefolket, medan kvinnorna i familjen drömmer om en framtid fri från krav från det förflutna.

Egna reflektioner
Vad är det som gör serien om Familjen Winther så himla bra? Hur är det möjligt att, efter åtta böcker, bara bli mer och mer fängslad av karaktärerna i och runt den norska överklassfamiljen?

”Familjeband” är som sagt den åttonde boken i serien och precis som tidigare bjuds det på en underbar blandning av kärlek, drama, intriger, familjehemligheter och omöjliga relationer. Och precis som vanligt är det storslagna vyer och romantiska miljöer.

Familjen Winther är en serie som utspelar sig i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet och Katrine Wessel har verkligen lyckats fånga tidsåldern på ett fantastiskt sätt. Alla miljöer, kläder, sättet de talar och hur de agerar i olika händelser känns så rätt. Just denna bok är inspirerad av en verklig händelse som ägde rum i Trondheim 1888.

Det är en serie lättlästa böcker som man aldrig vill ska ta slut. Tack och lov kommer det snart en ny bok och jag vet att det är ytterligare en på gång framåt sommaren. Har du inte läst dem innan så gör det nu, men läs dem i rätt ordning för att få maximal njutning.

Om författaren
Katrine Wessel har arbetat både som journalist och redaktör, men är nu författare på heltid. Hon växte upp i Trondheim och har länge drömt om att skriva historiska romaner som utspelar sig där. Hon bor i Bærum med man och barn, men tillbringar mycket tid på familjens lantställen i Sverige och på Sørlandet.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln