Modellmamman : små storlekar och stora kärlekar

Titel: Modellmamman
Författare: Veronica Larsson
Betyg: 4 av 5
Förlag: Saga Egmont och Stellar Förlag
Utgiven: 2022
Format: Inbunden
Antal sidor: 342
ISBN: 9789188981158

Modell och mamma med hela världen däremellan

Emilia lever livet som fotomodell i New York när hon blir gravid och ställs inför ett ultimatum: karriär eller familj? Med bröstmjölkspumpen i handväskan flyger hon mellan blöjbyten i Sverige och internationella modelluppdrag på exotiska platser. Mellan det trygga äktenskapets fredagsmys och spännande flörtar på Manhattans exklusivaste cocktailpartyn.

Emilia vill vara en närvarande mamma, en tillgiven fru och en duktig dotter för sin sjuka pappa – samtidigt som hon drömmer om att lyckas i den krävande modevärlden. Det är alltså mycket som ska falla på plats, och snart hopar sig utmaningarna, både på hemmaplan och i karriären.

Inspirerad av sitt eget liv som internationell fotomodell och att samtidigt bli förälder, skriver Veronica Larsson uppriktigt, ärligt och med glimten i ögat, om mammahjärtat och modet att våga följa sina drömmar. Veronica Larsson romandebuterade 2019 med Hjärtan på tråd.

Egna reflektioner
Alltså vilken bok, så full av känslor, av värme och kärlek, frustration och rädsla.

”Modellmamman” är en lättläst bladvändare som tog tag i mig från första sidan. Att få följa med in bakom kulisserna i modellbranschen var oerhört kul. När man dessutom vet det bygger på författarens egna erfarenheter av modellandet blir det liksom extra bra, det känns extra genuint.

Veronica Larsson skriver med en värme och närhet som få författare har. Hon har ett mycket bra språk och sidorna flyger fram. Det är både kul och irriterande att läsa om olika händelser, ibland blir jag riktigt förbannad över hur vissa människor beter sig och ibland känner jag hur mammahjärtat drar ihop sig. Jag saknar dock avslut på några trådar i boken, vilket både stör mig och gör mig nyfiken. Bortsett från det är detta en oerhört inspirerande bok, läs den!

Sagt om boken
”Gillar du Djävulen bär Prada? Läs/lyssna på denna. Så bra och välskriven …”
Karin O

”Så fantastiskt inspirerande!! Denna bok, en kick att fortsätta följa mina drömmar och att det går ypperligt att kombinera olika roller i livet. Tack Veronica … du är för evigt en så fin förebild med sunda värderingar. Kommer varmt rekommendera denna och den är viktig för alla tjejer och kvinnor.”
Jessica S

Boken finns att köpa hos bl.a.
Stellar Förlag
Saga Egmont
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln