Tedags på Café Solros

Titel: Tedags på Café Solros
Författare: Milly Johnson
Betyg: 5 av 5
Förlag: Bokförlaget Polaris
Utgiven: 2022
Format: Danskt band
Antal sidor: 538
ISBN: 9789177954989

Connie Diamond har alltid trott att hon är sin make Jimmys enda ögonsten. Men när det visar sig att Jimmy vänsterprasslat de senaste tjugofyra åren, och att chokladen han bedyrade sin kärlek med bara var en täckmantel, får Connie nog och svär att hämnas. Till sin hjälp har hon Della Frostick, oumbärlig anställd på Jimmys städfirma, som mer gärna bistår med att sabotera för honom. De beslutar sig för att starta en egen konkurrerande städfirma, och tillsammans med städerskorna som träffas på Café Solros kommer de se till att Jimmy ångrar att han så mycket som ens tittat åt en annan kvinna.

Egna reflektioner
Åh vad jag älskar känslan av att börja på en ny bok av en författare som jag vet inte kommer att göra mig besviken. Milly Johnson är just en sådan författare, hennes böcker får mig alltid på bra humör. Det gäller även ”Tedags på Café Solros”, en gripande, tragisk och romantisk bok.

Ja, det är en tegelsten på drygt 500 sidor och ja, det är många karaktärer i den, men det är inget som jag reflekterar över under läsningens gång. Milly Johnson har ett helt fantastiskt språk, hon är nyanserad och mjuk men samtidigt lite fräck och skäms inte för att slänga in lite grova ord där det passar. Det blir mycket fniss och hög igenkänning i en medryckande och tankeväckande läsning.

Lägg därtill alla underbara, härliga, skruvade och knäppa karaktärer, det finns alt från de du tycker synd om till de som är riktiga weirdos. Det är mycket känslor, både vänskap, kärlek, kvinnlig list, sorg, ensamhet, hämnd och hat. Och allt detta resulterar i en hel del dråpliga historier och härlig pay-back.

Om du gillar feelgood med lite tvist får du helt enkelt inte missa Milly Johnsons böcker.

Sagt om tidigare böcker
”Författaren Milly Johnson har ett fantastiskt språk, en varm berättarröst med en humoristisk, intelligent ton och sinne för roliga detaljer som tilltalar läsaren.” Katarina Tavakol, BTJ-häftet nr 21, 2022

Om författaren
Milly Johnson är förutom författare även talare och talskrivare. Hon har givit ut tjugofem böcker och hyllas ständigt av sina läsare. Tedags på Café Solros är underbar läsning full av liv, kärlek och skratt och är liksom Johnsons tidigare böcker en bästsäljare i Storbritannien.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln