Anki åker till Las Palmas

Titel: Anki åker till Las Palmas
Författare: Anna-Lena Brundin och Jan Sigurd
Betyg: 3 av 5
Förlag: Norstedts Förlag
Utgiven: 2022
Format: Häftad
Antal sidor: 189
ISBN: 9789113122489

Några dagar före julafton sitter den nyblivna änkan och frisören Anki på ett plan på väg till Las Palmas tillsammans med sin väninna Rose-Marie. De ska skippa julfirandet och byta ut glöggen mot sangria och dopp i grytan mot dopp i poolen. Medan Ankis man Håkan levde blev det inte så många resor, det blev inte så mycket av någonting med honom faktiskt. Livet rullade på utan vare sig toppar eller dalar.

Anki har inga större förväntningar på resan, eller på livet över huvud taget, men snart visar sig vistelsen på Kanarieöarna ha mer att erbjuda än spanska tapas och vackra vyer. Och när hon får veta saker om Håkan som hon inte alls kände till börjar hon inse att de begränsningar man har i livet framför allt är de man själv sätter upp.

Egna reflektioner
Hmm, jag vet inte riktigt vad jag ska säga om ”Anki åker till Las Palmas”. Det är en väldigt lättsmält och stundtals ganska humoristisk historia. Anna-Lena Brundin och Jan Sigurd har fått ihop en brokig samling karaktärer där några är trevliga och några mindre trevliga och osympatiska, precis som sig bör.

Boken är väldigt lättläst med sina knappa 200 sidor och korta kapitel men trots att det är både kärlek, värme, humor, svärta och dramatik så känner jag inte riktigt att den griper tag i mig. Det är absolut en bra bok som är värd att läsas om man vill ha något lättsmält under julhelgen.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln