En stjärna som faller

Titel: En stjärna som faller
Författare: Elisabeth Andersson
Betyg: 🎈🎈🎈🎈🎈 (5/5)
Förlag:  Bokfabriken
Utgiven: 2019
Format: Pocket
Antal sidor: 383
ISBN: 9789178352173

Paula Ekdahl har allt man kan drömma om.
Hon är framgångsrik fastighetsmäklare och bor i en lyxvåning på Östermalm med de två guldfiskarna Goldie och Karat. Hon är snygg, vältränad och kan välja och vraka bland älskarna.

Framgångarna delar hon gärna med sig av på sociala medier. Paula borde vara lycklig, men känner att det ändå är något som saknas. När hon firar sin födelsedag med de två guldfiskarna som enda sällskap drabbas hon av en blackout. Hon bestämmer sig för att åka och vila ut på livsstilscentret Two Swedish Hippies vid havet i Skåne.

Under vistelsen i Skåne får Paula reda på saker som skakar om hennes liv i grunden. Det visar sig att hennes bakgrund inte ser ut som hon tidigare trott. Paula tvingas ta ställning till vad det är som verkligen kan göra henne lycklig. Det är dags att hitta stjärnan som visar vägen i hennes liv.

Egna reflektioner
Jag känner en smak av salt i munnen och konstaterar, något förvånad, att tårarna rinner ner för mina kinder. En stund senare finner jag mig själv småfnissande över någon annan händelse. I denna boken får man verkligen uppleva hela känsloregistret.

Jag är själv en riktig strukturfascist men känner att jag ligger i lä jämfört med Paulas detaljstyrda liv.
Författaren har ett rakt och enkelt, men samtidigt målande, språk som verkligen griper tag i mig. Jag kommer definitivt att läsa mer av henne.

En underbar och känslofull bok som får dig att fundera över livet.