Lupus

Titel: Lupus
Författare: Jens Henrik Jensen
Betyg: 🎈🎈🎈🎈🎈 (5/5)
Förlag: Bokförlaget Polaris
Utgiven: 2019
Format: Pocket
Antal sidor: 550
ISBN: 9789177951360

Lupus är den fjärde boken om den danske krigsveteranen Niels Oxen. Han lever ett stilla liv i sin lägenhet utanför Köpenhamn och träffar sin son varannan helg.

När det förre PET-chefen Axel Mossman frågar Oxen om han kan åka till Jylland för att leta efter en försvunnen bonde tillika fd departementschef säger Oxen först nej. Men efter lite funderande ändrar han sig och tar med sig sonen för en gemensam vinterlovsresa. Bondens gård ligger i Harrilds Hede, där vargar har synts.

Uppdraget för Oxen in i okänd terräng som tillslut leder honom tillbaka till hans gamla vän Margrete Franks förflutna. Ett förflutet som är långt mer hemlighetsfullt och farligt än någon anar.

Egna reflektioner
Jens Henrik Jensen är en mästare på att bygga upp -och behålla- spänningen. Han skriver väldigt detaljerat men ändå avskalat och allt har sin givna plats i de olika händelserna. Lupus är precis lika spännande och svår att lägga ifrån sig som de tre första böckerna. Ska du bara läsa en thriller-serie – läs Oxen!