Kreativt skrivande med Ellie

Titel: Kreativt skrivande med Ellie
Författare: Sofia Jarlo
Illustratör: Katarina Vintrafors
Betyg: 5 av 5
Läsålder: 9-109 år
Förlag: Jarlo Productions
Utgiven: 2022
Format: Häftad
Antal sidor: 32
ISBN: 9789198506396

Kreativt skrivande i Sofia Jarlos och Katarina Vintrafors Underjordenanda kickar igång fantasin, bygger självförtroende och inspirerar blivande författare genom Ellies fantastiska värld. Perfekt för dig som vill bli bättre på att skriva egna spännande sagor och underbara berättelser!

Den här boken är en fristående arbetsbok med stegvis vägledning hur du bygger upp och förbättrar din historia. ”Kreativt skrivande med Ellie” innehåller riktiga författartips och passar alla från nio år och uppåt som vill skriva en egen bok.

Egna reflektioner
Wow, vilken fin och inspirerande bok! Det här med att skriva böcker kan vara både kul och lite skrämmande. Det lockar säkert många men det kan nog vara svårt att komma igång och att hitta en linje som håller genom en hel bok.

Då kommer ”Kreativs skrivande med Ellie” väl till pass. Boken riktar sig till blivande författare i åldrarna 9-109 år, vilket ju är ett ganska brett spektra. Men jag känner verkligen att den funkar för hela spannet. Språket är bra och anpassat för de lite yngre men det hindrar ju inte oss lite äldre att läsa.

Här finns upplägg för en hel bok, med allt från hur man väljer sitt författarnamn, en titel och till hur man bygger en spännande story med ett spännande slut. Boken är pedagogiskt uppbyggd och Sofia Jarlo kommer med många tips och idéer om hur och vad man kan skriva. Lägg sen till Katarina Vintrafors underbara bilder och succén är ett faktum. Jag tror boken passar ypperligt som en del av skolundervisningen i mellanstadiet.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln