Lifehacks för nyblivna föräldrar

Titel: Lifehacks för nyblivna föräldrar
Författare: Carl-Johan Gadd
Betyg: 5 av 5
Förlag: Nicotext Förlag
Utgiven: 2022
Format: Inbunden
Antal sidor: 177
ISBN: 9789188985279


Livet kommer att genomgå stora förändringar nu när du blivit förälder och du har troligtvis tusentals frågor. Hur ska du hinna med städningen? Hur klipper du naglarna på en bebis som absolut inte vill ligga still? Och kommer du någonsin få sova en hel natt igen? Oroa dig inte. Den här boken ger dig tips och råd som kommer hjälpa dig på traven vid de vardagsproblem som kan uppstå under barnets allra första år.

Boken är indelad i praktiska kapitel om allt från sömn och blöjbyten till städning och aktiviteter. Här finns tips på hur du på bästa sätt tvättar bebisstrumpor eller ger ditt barn medicin. Med hjälp av dessa lifehacks sparar du tid och ansträngning i vardagsbestyren.

Egna reflektioner
Jag önskar att jag hade läst denna när jag fick mitt första barn för drygt 30 år sen. Jag var bara 18 år och hade väl inte riktigt koll på allt vad det innebär att bli förälder.

”Lifehacks för nyblivna föräldrar” innehåller allt från tips på hur man skapar en bra sovrutin, hur man kan stimulera bebisens utveckling till hur man skapar tid för att vård relationen med partnern. Det är en väldigt förlåtande bok som inte skuldbelägger föräldrarna om t.ex. amningen inte fungerar.

Boken är indelad i olika kapitel såsom sömn, mat, blöjbyte, hälsa, lek aktiviteter mm. Upplägget är enkelt med 3-6 tips på varje uppslag samt gott om plats att skriva ner egna tankar och tips från vänner. Carl-Johan Gadd har samlat ihop 300 tips och jag måste säga att flera av dem var het nya för mig och riktigt smarta.

Lifehacks för nyblivna föräldrar är en perfekt bok att ge bort på en babyshower.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Nicotext
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln