Sommaren på Oaktree Manor

Titel: Familjen Winther – Sommaren på Oaktree Manor
Författare: Katrine Wessel
Betyg: 5 av 5
Förlag: Bokförlaget Polaris
Utgiven: 2022
Format: Inbunden
Antal sidor: 280
ISBN: 9789177955702

Rose Winther skall gifta sig med Dimpy Ashmore, och Cecilia Winther reser till England för att hjälpa sin dotter med förberedelserna. Cecilia är förväntansfull inför att träffa dottern, föräldrarna och sin syster för första gången på många år, men allra mest gläder hon sig åt att komma bort från salongen där hemma. Hon är trött på sitt liv och sitt äktenskap, men det kan hon inte berätta för någon.

I England träffar Cecilia konstnären Rufus Pratt. Han är bohem, frigjord och charmerande och Cecilias värderingar och moral sätta på prov. Men är hon verkligen villig att ge upp sitt behagliga liv som societetsfru? Det blir en varm och intensiv sommar på Oaktree.

Sommaren på Oaktree Manor är den sjätte delen i den storslagna serien om Familjen Winther.

Egna reflektioner
Jag är helt förälskad i de olika karaktärerna hos Familjen Winther och jag stormtrivs verkligen i tiden runt förra sekelskiftet. Vi rör oss både i Norge och i England och just denna bok utspelar sig till största delen i England.

Jag gillar verkligen hur de olika kvinnorna porträtteras och att det är en ny kvinna i varje bok. Det gör att man lär känna dem och deras närmaste. I ”Sommaren på Oaktree Manor” får vi främst följa Lady Cecilia Winthers tankar. Hur hon börjar tvivla på sitt äktenskap med Karl och ser fram emot att få åka hem till föräldrarna i England för att organisera dottern Roses äktenskap.

Alla böckerna i serien är lättlästa bladvändare och Katrine Wessel har ett sätt att skriva som gör det svårt att lägga undan boken. Hon lyckas fånga tidsandan väldigt väl med allt från arbetarpartiet som växer sig starkare, kvinnorna som kräver större frihet och inte minst den tekniska utvecklingen.

Detta är absolut en serie för dig som gillar historiska romaner!

Om författaren
Katrine Wessel har arbetat både som journalist och redaktör, men är nu författare på heltid. Hon växte upp i Trondheim och har länge drömt om att skriva historiska romaner som utspelar sig där. Hon bor i Bærum med man och barn, men tillbringar mycket tid på familjens landställen i Sverige och på Sørlandet.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln