Tjejmiddagen

Titel: Tjejmiddagen
Författare: Marie-Louise Marc
Betyg: 4 av 5
Förlag: Printz Publishing
Utgiven: 2022
Format: Inbunden
Antal sidor: 322
ISBN: 9789177715726

Deras vänskap var starkare än allt – tills en man kom och slog allt i spillror …

Maria, Gabbi och Rakel är bästa vänner. Trots viss åldersskillnad var kemin omedelbar när de träffades på gymmet en gång i tiden och sedan dess har gänget samlats en gång i månaden och haft tjejmiddag. Då dricker de bubbel, skvallrar och stöttar varandra i livets med- och motgångar.

Rakel är diakonen som kämpar för att bli gravid tillsammans med maken Niklas. Marie bor i Huddinges flottaste villa, men vad hjälper det när mannen insjuknat i Alzheimers och rymmer hemifrån titt som tätt? Gabbi är den glamorösa festfixaren som njuter av livet på Kungsholmen, men affärerna går tyvärr allt sämre.

Under en tjejmiddag berättar Gabbi att hon råkat dra hem en viss Johannes Fahlström från krogen. Den snygge och charmige tränaren som brukade leda deras gympapass. Men reaktionerna från Rakel och Maria blir inte vad Gabbi förväntat sig – för det Gabbi inte vet är att de båda har helt egna kopplingar till Johannes … Plötsligt ställs deras vänskap på prov. Och vet de egentligen vem Johannes är?

Tjejmiddagen är en underhållande bladvändare, en feelgood med rafflande spänningsnerv som för tankarna till Liane Moriartys böcker.

Egna reflektioner
Det är med vänskap kan vara svårt. Man tror att man vet allt om varandra och att ingenting kan skilja oss åt. Men så plötsligt händer något som gör att man omöjligt kan fortsätta som innan.

”Tjejmiddagen” är en riktigt härlig feelgood med alla de klassiska ingredienserna så som vänskap, glädje, relationer, hemligheter och missförstånd. Men den har något mer. Den har ett spänningsmoment som jag inte riktigt var beredd på och som ger boken ytterligare djup och extra driv framåt.

Detta är första boken av Marie-Louise Marc som jag läser och jag hoppas verkligen att det inte är den sista. Här finns allt som jag vill ha i en bok, välgestaltade karaktärer, mysiga miljöer, bra språk och en gripande intrig. Det enda jag saknade var fler sidor!

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln