Innan morgonen gryr

Titel: Innan morgonen gryr
Författare: Anna Lönnqvist
Betyg: 4 av 5
Förlag: Norstedts Förlag
Utgiven: 2022
Format: Inbunden
Antal sidor: 452
ISBN: 9789113113890

Cape Cod 1965: Svenskättlingen Audrey bestämmer sig för att fly förväntningarna från sin familj, och den man hon förväntas gifta sig med, och tar ett jobb på en småbarnskoloni i Stockholms skärgård.

Stockholm 2022: Céline Sarri kämpar med att hitta sin riktning i livet. När hon får reda på att hennes farmor, som hon aldrig har träffat, finns i livet och vill ha kontakt ändras hennes tillvaro. Nu kan hon få svar på frågorna om hennes pappa som hennes mamma aldrig velat prata om. Men Célines sökande efter sitt ursprung river upp gamla sår hos alla inblandade.

Spänningar och begravda familjehemligheter från långt tillbaka sänder svallvågor ända in i nutid. Men kan det vara nödvändigt att göra upp med det förflutna en gång för alla? Kanske är allt faktiskt inte för sent?

Innan morgonen gryr är en gripande kärlekshistoria om en sommar då allt förändrades. Vad vi är beredda att offra för vår familj och om omöjlig, passionerad kärlek. Anna Lönnqvist har än en gång skrivit en varm roman om att hitta sig själv genom någon annan, fylld av romantik och längtan.

Egna reflektioner
Böcker som spänner över flera generationer och olika tidsepoker är alltid lite extra bra tycker jag. Man får lite dåtid och lite nutid som brukar vävas ihop på slutet.

Så är det i ”Innan morgonen gryr” där vi får vara med både i USA och i Sverige under mitten av 1960-talet samt Sverige 2022. Boken är en riktig bladvändare, välskriven och lättläst och med en intrig som verkligen griper tag i dig. Det är en mycket känslosam bok med gripande människoöden, den är full av värme och passionerad kärlek men även sorg, svek och smärta.

Anna Lönnqvist kan verkligen det här med att väva ihop flera historier och paketera det till ett snyggt och naturligt avslut. Vägen dit var kantad av lågmäld dramatik, oväntade vändningar, underbara karaktärer och mysiga miljöer. Vill du ha lite skärgårdsromantik med en djupare ton ska du absolut läsa denna.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln