Adele följer spåren

Titel: Adele följer spåren
Författare: Sanna Juhlin
Illustratör: Katarina Vintrafors
Betyg: 4 av 5
Läsålder: 9-12 år
Förlag: Whip Media
Utgiven: 2022
Format: Inbunden
Antal sidor: 96
ISBN: 9789189707009

Adele tillbringar sitt sommarlov hemma hos sin hatt-tokiga faster Emma som är låtskrivare men till vardags kallar sig för amatördetektiv. Hon har en förmåga att dra till sig mysterier och när Adele blir inblandad märker de båda att de är ett utmärkt par för detektivarbete.

En morgon märker de att det inte står rätt till hemma hos en av grannarna. En liten pojke saknar sina föräldrar och ingen vet var de tagit vägen eller vad som har hänt.

Kan det vara den märkliga fiskmannen som kidnappat dem eller kvinnan som nämns som häxan? För att lösa mysteriet behöver de ta hjälp av sina vänner Valle och polisman Castro samt en drönare. Men när fallet går för långsamt bestämmer sig Adele för att följa upp spår på egen hand. De måste hitta pojkens föräldrar. Tänk om något hemskt hänt dem.

Adele följer spåren är fortsättning på boken Emma amatördetektiv men med ett fristående mysterium. Böckerna är en slags feelgood-deckare med mysiga och spännande inslag. Detta är andra boken i serien Södervikens mysterier.

Egna reflektioner
Oj, detta är verkligen en serie för alla som gillar äventyr och mysterier. Andra delen i ”Södervikens mysterier” är minst lika spännande som den första och det känns som om vad som helst kan hända runt Adele.

I ”Adele följer spåren” måste Adele och faster Emma försöka hitta lilla Musses föräldrar som är spårlöst försvunna. Letandet för dem till den kusliga fiskmannen, en leksaksverkstad med brända dockor och en kvinnan som sägs vara en häxa. Vägen kantas av diverse andra händelser som får mig att dra på smilbanden både en och två gånger.

Boken är lättläst med en bra kapitelindelning och här och var förgylls den av Katarina Vintrafors ljuvliga teckningar.. Sanna Juhlin leder oss skickligt genom spännande mysterier utan att det för den skull blir läskigt. Boken riktar sig till barn i åldrarna 9-12, men funkar nog fint som högläsning från 6-7-års åldern tillsammans med en vuxen.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln