Familjen Winther – När allt uppdagas

Titel: Familjen Winther – När allt uppdagas
Författare: Katrine Wessel
Betyg: 5 av 5
Förlag: Bokförlaget Polaris
Utgiven: 2022
Format: Inbunden
Antal sidor: 286
ISBN: 9789177955696

När en främmande kvinna plötsligt knackar på dörren hos änkefru Mathilde Skjønberg ställs allt på ända, både för änkefrun och Familjen Winther. Men är den bedårande, unga Anna den hon utger sig för att vara?

Nu är inte Anna Adolfsen den enda med hemligheter. Hembiträdet Karen är säker på att hon skymtat Christian Winter i Trondheim, familjen Winthers tronarvinge som tros ha omkommit i en brand. Och Christians änka Ellinor som står i begrepp att gifta om sig med Juul Hagen. Karen känner att hon måste göra något och bestämmer sig för att berätta för Fredrik Winther om sin upptäckt.

När allt uppdagas är femte boken i den storslagna serien om överklassfamiljen Winther från Trondheim som utspelar sig på slutet av 1800-talet.

Egna reflektioner
Nu är det ett tag sen jag läste den fjärde delen om Familjen Winther men jisses vad jag har saknat dem. Detta är helt klart en av mina favoritserier när det gäller historiska romaner.

Serien utspelar sig kring förra sekelskiftet i Norge och till viss del även England och familjen Winther är en av Trondheims rikaste och mäktigaste familjer. Det är kärlek, drama, intriger och hemligheter. Det är frasiga klänningar, lyxiga fester och karismatiska kvinnor.

Den femte boken heter ”När allt uppdagas” och precis som titeln antyder är det fler än en hemlighet som kommer att avslöjas. Det är en väldigt spännande och händelserik del med många och oväntade vändningar. Enligt mitt tycke är detta den bästa delen av de fem jag har läst. Den är lättläst och välskriven och Eva-Maria Gelotte har gjort en bra översättning.

Jag dras snabbt in i handlingen och Katrine Wessel är fantastisk på att gestalta de olika karaktärerna och miljöerna som de vistas i. En sak som jag verkligen uppskattar med denna serie är att det är olika huvudpersoner i varje bok samt att det kan vara både herrskap och tjänstefolk vilket gör att man lär känna alla och får en relation till dem. Och dessutom slutar varje bok med en cliffhanger vilket gör att man bara måste läsa nästa också.

Gillar du historiska romaner är detta en måste-serie!

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln