En skandal om våren

Titel: En skandal om våren
Författare: Lisa Kleypas
Betyg: 3 av 5
Förlag: Bokförlaget Polaris
Utgiven: 2022
Format: Häftad
Antal sidor: 308
ISBN: 9789177956198

Charmiga arvtagerskan Daisy Bowman gillar fest och upptåg. Hon är den enda av väninnorna som fortfarande är ogift. Hennes far har tappat tålamodet och meddelat att om hon inte hittar en man själv så kommer han tvinga henne att gifta sig med den hänsynslöse affärsmannen Matthew Swift.

Daisy är förskräckt. Men en Bowman erkänner sig aldrig besegrad, så hennes mål är att hitta någon annan som kan bli hennes man kosta vad det kosta vill. Vad hon däremot inte har räknat med är Matthews oväntade charm och snart märker hon hur hon dras ohjälpligt till honom. Det kanske faktiskt är så at att den man som hon alltid har hatat visar sig vara den rätte? Men när en skandalös hemlighet kommer i dagen, kan det krossa Matthew och förstöra båda deras framtid.

Egna reflektioner
Jag kan väl inte påstå att jag är någon storkonsument av romance men det har ju blivit en och annan bok genom åren.

Jag gillar historiska romaner och Väninne-serien utspelar sig hos den engelska adeln under mitten av 1800-talet. ”En skandal om våren” är den fjärde delen i Väninne-serien och en av dem som jag tycker bäst om. Daisy känns betydligt mer målmedveten än de andra tre väninnorna och Matthew känns inte riktigt lika arrogant som de övriga männen.

Boken har en fin mix av hemligheter, intriger, drama, vänskap och givetvis erotik och heta möten. Lisa Kleypas lyckas få allt väldigt levande med sina skildringar av de vackra klänningarna, de magnifika slotten och de inbjudande miljöerna. Jag tror serien hade gjort sig utmärkt som film. Vill du ha något lättläst och romantiskt om svunna tider är detta absolut en serie för dig.

Sagt om boken
En klassisk kärleksroman som bjuder på spänning, kärlek och intriger av olika slag, och med ett bra språk som gör boken lätt att läsa./Bibliotekstjänst

Om författaren
Lisa Kleypas är en av världens mest kända romanceförfattare, hennes böcker har översatts till tjugoåtta språk och sålts i miljontals exemplar. En skandal om våren är den fjärde boken i Väninne-serien.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln