Afternoon tea på Grassmarket 1

Titel: Afternoon tea på Grassmarket 1
Författare: Elin Ström
Betyg: 3 av 5
Förlag: Visto Förlag
Utgiven: 2021
Format: Häftad
Antal sidor: 201
ISBN: 9789178855919

Sonja har precis blivit dumpad av vad hon trodde var sitt livs kärlek och är i stort behov av att fly Göteborg. Hon bestämmer sig för att spendera en sommar i vackra Skottland. Där blir hon inneboende hos den gulliga damen Mary som nyligen blivit änka. De finner varandra snabbt över ljuvligt doftande scones och inom kort har de bjudit in en brokig samling gäster till Afternoon tea.

Men kan alla smaskiga recept läka ett brustet hjärta? Eller kan det till och med läka två? Det blir en sommar som Sonja sent kommer att glömma.

Afternoon tea på Grassmarket 1 är en varm och rolig feelgood-roman full av fantastiska miljöer och mumsiga bakverk.

Egna reflektioner
Alltså det borde vara en varningstext på böcker som innehåller så mycket goda kakor och bakelser. Man blir ju sjukt sugen på att mumsa i sig det ena efter det andra.

”Afternoon tea på Grassmarket 1” är en varm, mysig, lättläst och charmig feelgood som bjuder på många skratt. Det var lätt att leva sig in i huvudkaraktären Sonjas tankar och bekymmer, vilket dessvärre var lite negativt för min del då jag råkat ut för samma sak. Men bortsett från det så var det härliga personligheter i boken och jag fullkomligt älskar Mary och skulle gärna ha henne i mitt liv.

Miljöskildringarna är helt enastående med sina gröna kullar, pittoreska stadskärnor, historiska omgivningar och blänkande hav och sjöar och Elin Ström får mig att vilja hoppa på ett plan och åka till Edinburgh på direkten. Och alla dessa bakverk… Tur att det bara fanns ett recept för annars hade jag nog bakat dem allihop. Men Sonjas muffins med vit choklad och ingefärafrosting var försvinnande goda.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Visto Förlag
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln