På egna ben

Titel: På egna ben
Författare: Sheila O´Flanagan
Betyg: 3 av 5
Förlag: LB Förlag
Utgiven: 2022
Format: Danskt band
Antal sidor: 455
ISBN: 9789177994572

Delphie älskar sitt jobb, sina vänner och sitt fantastiska hus vid havet. Hon är lycklig även om hon varken har man eller barn, något som hennes familj har svårt att acceptera. För att få dem att sluta ifrågasätta hennes livsstil bjuder hon med ett gammalt ex som dejt till sin brors bröllop.

Det är en förvånansvärt trevlig kväll, tills Delphie får ett ödesdigert samtal. Hon tvingas lämna sitt jobb, helt utan någon plan B.

Delphie börjar tvivla på vem hon är och vad hon egentligen vill. Har hennes mamma rätt? Är det dags för ett lugnare tempo, borde hon slå sig till ro och bilda familj? Eller vill hon fortsätta leva det liv hon alltid trott att hon älskat?

Egna reflektioner
Hmm, detta är andra boken jag läser av Sheila O´Flanagan. Den förra, ”En oväntad resa” tyckte jag mycket om. Denna får jag inte riktigt samma känsla för. Jag vet inte vad det är men kanske blir det lite väl mycket jobb och karriärssnack. Det är ju visserligen det som hela intrigen bygger på men det blev lite segt, i alla fall i början.

Men den tar sig och utvecklas till att bli riktigt intressant och svår att lägga ifrån sig. I ”På egna ben” händer olika saker som gör att huvudkaraktären Delphie måste börja lyssna på sitt inre jag, inte bry sig så mycket om vad andra tycker och tänker utan göra sådant som hon själv mår bra av.

Boken är både välskriven och lättläst och väcker en hel hög med olika känslor hos läsaren. Jag blir både arg, ledsen, glad och rörd. Det är kärlek, värme, vänskap, sorg, missförstånd och ilska, allt i en härlig blandning.

Om författaren
SHEILA O’FLANAGAN är en av Irlands bäst säljande författare vars titlar ständigt ligger på de internationella topplistorna. Hon är känd för sina varma relationsromaner som älskas världen över. I Sverige har hon tidigare utkommit med tio romaner som alla haft stora försäljningsframgångar. LB Förlag har gett ut fem romaner av Sheila: Livet kan börjaDen där kvällenVid min sidaEn oväntad resa och På egna ben.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln