Bryggan

Titel: Bryggan
Författare: Helene Malmlöf
Betyg: 4 av 5
Förlag: Whip Media
Utgiven: 2022
Format: Häftad
Antal sidor: 312
ISBN: 9789189409835

I Stockholmsvimlet finns den unge Lukas, det talangfulla nya stjärnskottet inom svensk filmindustri med strålande framtidsutsikter även på den internationella scenen. I skogen utanför Oskarshamn finns Sofia, den vackra men mystiska kvinnan som tror på änglar och skriver sagor.

Sofia anser sig öppen för förändringar men att lämna huset i händerna på ett filmteam, nej tack. Vem vet vad de ställer till med. Och den där försäljaren från Stockholm verkar dölja något.

Under några veckors filminspelning kommer Lukas och Sofia att mötas vid en brygga som både delar och förenar. Allt i den svenska högsommarnattens magiska ljus.

Bryggan – kärlek är starkare än vatten är en spänningsroman som handlar om familj, kärlek, rädslor och lögner, och där det som verkar tydligt ändå inte är som man tror.

Egna reflektioner
Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, jag känner mig helt tom inombords samtidigt som jag är helt uppfylld av känslor. Texten slår an på något i mitt undermedvetna.

”Bryggan – kärlek är starkare än vatten” är en spänningsroman som är både vacker och sorgsen på samma gång. Det är kärlek, vänskap, svek och brutna löften. Rädslan för framtiden, för sånt som är okänt och nytt men även längtan efter förändring.

Detta är Helene Malmlöf debut och jag kan inte annat än att lyfta på hatten och gratulera till en mycket bra roman. Boken är välskriven och lättläst med ett mycket vackert språk. Det är en känslosam läsning och jag blev som uppslukad av intrigen. Jag tror dock att boken hade vunnit på att låta Lukas och Sofias olika kapitel löpa parallellt med varandra istället för att ha varsin del av boken. Då hade det blivit full pott!

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Whip Media
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln