Vända blad

Titel: Vända blad
Författare: Johanna Schreiber
Betyg: 4 av 5
Förlag: Norstedts Förlag
Utgiven: 2022
Format: Inbunden
Antal sidor: 362
ISBN: 9789113118406

Förläggaren Clara är den eviga singeln som är fast övertygad om att kärlek aldrig blir lika fantastisk som i böckerna.

Stukad efter att ha tappat sin största författare till en av Schantz förlags värsta konkurrenter ser hon äntligen en ljusning när manuset till en otrolig kärleksroman landar på hennes skrivbord.

Vad Clara inte räknat med är att hon ska bli lika förälskad i författaren som hon är i manuset. Hon är övertygad om att romanen kommer att bli en succé – om den nya snobbiga förlagschefen inte hinner göra sig av med henne innan dess. Valet mellan kärlek och karriär borde vara enkelt för en romantiker, men med kolleger som sviker, chefer som ljuger och en familj som vägrar prata om sår som aldrig riktigt läker blir det svårare än Clara hade kunnat föreställa sig.

Vända blad är den andra delen i serien om medarbetarna och författarna på Schantz förlag. Som alltid med Johanna Schreibers unika förmåga att blanda humor och svärta med värme och intriger.

Egna reflektioner
Mmm, som jag har njutit av att få hänga med Clara och de övriga på Schantz Förlag. För en boknörd som mig är det riktigt roligt att få följa med bakom kulisserna.

”Vända blad” har allt som en klassisk feelgood ska ha. Det är en kärlekshistoria med förvecklingar, det är stark vänskap med lite grus i maskineriet och det är värme, humor, svärta och sorg. Lägg därtill en minst sagt invecklad familjerelation och succén är ett faktum. Boken är en riktig bladvändare med korta kapitel och ett bra driv framåt.

Detta är andra boken av Johanna Schreiber som jag läser och jag har redan blivit förälskad i hennes sätt att skriva. Hon har ett modernt och rappt språk, hon är träffsäker i sin humor och hon låter jobbiga saker få ta plats och bli en del av en intrigen. Det är härliga miljöskildringar och välgjorda karaktärsgestaltningar, som känns äkta och får mig verkligen att känna mig som en i gänget.

Boken är den andra, fristående delen i serien om Schantz Förlag men jag rekommenderar dig ändå att läsa ”Mellan raderna” först.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln