Söta små ting

Titel: Söta små ting
Författare: Camilla Dahlson
Betyg:  3 av 5
Förlag: Lind & Co
Utgiven: 2022
Format: Inbunden
Antal sidor: 298
ISBN: 9789180182713

På väg hem efter en enormt stressig dag på kontoret råkar Emma ut för en otäck olycka. Hon blir sjukskriven en längre tid och får låna sin kollegas mysiga hus i Kristianopel för att riktigt kunna vila upp sig.

Men vistelsen blir inte fullt så vilsam som planerat när återkommande besök av en katt och ett möte med en lokal konstnär får oväntade konsekvenser. Plötsligt finner Emma sig vara innehavare till presentbutiken ”Söta små ting” – och inser också att hennes hjärta satts i brand. Hur i hela friden ska hon förklara för kollegan Kerstin att hennes hem förvandlats till en butik, och hur ska hon göra med den underbara Jonas när hon flyttar hem till stan igen?

Söta små ting är en härlig feelgoodbok om mod. Mod att lyssna till sitt inre och mod att ändra riktning i livet.

Egna reflektioner
Men åh vilken mysig bok! Jag vill också sitta i soffan, den som inte syns på bilden, och titta och njuta av den vackra utsikten och alla söta små ting.

Det här är verkligen en behaglig bok. Den är lättläst, charmig och värmer mitt hjärta. ”Söta små ting” ger mig en stunds verklighetsflykt och jag drömmer mig bort till saltstänkta stränder, fiskmåsar och små pittoreska hamnar med mysiga butiker.

Detta är den första boken jag läser av Camilla Dahlson men jag hoppas verkligen att det inte är den sista. Hon är helt fantastisk på att gestalta såväl miljöer som karaktärer och jag kan med lätthet se hur Kristianopel och den lilla butiken ser ut. Hon har fått till en bra mix av humor, värme, kärlek och svärta. Det är hög igenkänning med hjärntrötthet och hur utmattad man kan känna sig och hur svårt det är förstå att så lite aktivitet kan vara så jobbigt.

Om du vill läsa en bok som ger dig ett leende på dina läppar ska du absolut läsa denna.

Om författaren
CAMILLA DAHLSON har tidigare arbetat som journalist i både dags- och fackpress och är utbildad civilekonom. Sedan 2013 har hon utkommit med ett flertal barn- och ungdomsböcker samt den populära Sommen-serien.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln