Blåklockor som klingar på natten

Titel: Blåklockor som klingar på natten
Författare: Linda Rakka
Betyg: 4 av 5
Förlag: Word Audio Publishing
Utgiven: 2022
Format: Häftad
Antal sidor: 330
ISBN: 9789180004961

Betsy och Sam driver ett pensionat i den välbesökta sommaridyllen Sparvdalen vid Göta kanal, men paret lever samtidigt ett mörkt dubbelliv som de gör allt för att dölja.

John har lovat sin bortgångna mormor att överlämna en släktklenod till hennes syster Iris, som bor i kaptensvillan i Sparvdalen. Men när han anländer dit upptäcker han att Iris är spårlöst försvunnen och någon annan har flyttat in i huset. John bestämmer sig för att stanna kvar och undersöka vad som har hänt.

Märkliga saker börjar att hända och det blir snart uppenbart att ingen längre går säker. För vem kan du egentligen lita på om inte ens dina närmaste grannar är de som de utger sig för att vara?

”Blåklockor som klingar på natten” är den första delen i pusseldeckarserien ”Morden vid Göta kanal”. Vi får följa invånarna i det fiktiva området Sparvdalen vid Göta kanal utanför Linköping, där alla tycks dölja en hemlighet, eller två.

Egna reflektioner
Pusseldeckare är en härlig genre. Man får oftast både spänning, detektivarbete, humor och vänskap. Så är det även i ”Blåklockor som klingar på natten”, en lättläst bladvändare. Det begås en del mord på orten men de är ju inget mysterium i sig, det står klart direkt vem som är skyldig. Men det är många andra frågor som dyker upp medan man läser. Vad är egentligen motivet till morden? Och vad är det för människor som bor i Sparvdalen? Är de lika oskyldiga som de utger sig för att vara?

Boken är första delen i serien ”Morden vid Göta kanal” och jag tror att det kan bli en välläst serie. Linda Rakka är oerhört skicklig i sina karaktärsgestaltningar. Vissa av dem är väldigt behagliga och jag känner stor sympati för dem. Medan andra är direkt kusliga, oberäkneliga och väldigt obehagliga. Det är en i grunden ganska otäck intrig men Rakkas humor och värme gör boken till en behaglig mysdeckare med en del oväntade vändningar.
En serie att hålla ögonen på!

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln