Sanningen om ostrondykerskan

Titel: Sanningen om ostrondykerskan
Författare: Caroline Säfstrand
Betyg: 5 av 5
Förlag: Bokförlaget Forum
Utgiven: 2022
Format: Inbunden
Antal sidor: 350
ISBN: 9789137158327

En feelgoodroman om vänskap, mod och sökandet efter sanningen. När författaren Inez Edmarks granne plötsligt går bort bestämmer hon sig för två saker – att döstäda sitt hus och att skriva sin sista bok. Men inte en roman den här gången, utan en personlig bekännelse: sanningen om ostrondykerskan.

Så ramlar Inez och får problem med höften. Hon tvingas anlita städerskan Meja som under tre veckor ska hjälpa henne att rensa klart i huset. Enda regeln är att Meja inte på några villkor får öppna den blå mappen som innehåller hennes bokmanus. Mötet mellan Inez, som på ålderns höst måste försonas med sitt förflutna, och vilsna Meja, som söker en framtid, får oanade konsekvenser. Kommer de två kvinnorna, trots sina olikheter, att kunna hjälpa varandra?

Egna reflektioner
Wow, alltså wow! Jag blir helt överrumplad av alla känslor som ”Sanningen om ostrondykerskan” väcker inom mig. Det är en i grunden ganska mörk historia men som även innehåller så mycket ljus, värme, kärlek, vänskap och humor att det mörka bitvis försvinner. Det är en roman om en udda vänskap, om att våga stå upp för sig själv och om sökande efter sanningen. Boken är, som alltid, välskriven och med fantastiska miljöer.

Det är en finstämd relationsroman med både nutid och dåtid. Den fd författaren Inez måste försonas med sitt förflutna och Meja famlar vilset efter en framtid. Deras vägar korsas och en skör vänskap uppstår. Caroline Säfstrand gestaltar de olika karaktärerna på ett mästerligt sätt och jag njuter av att följa såväl Inez som Mejas förvandling. Caroline har återigen skrivit en bok som tycks växa fast i mina händer, helt omöjlig att lägga undan innan den är utläst.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln