Bedragerskans revansch

Titel: Bedragerskans revansch
Författare: Johan Elfner
Betyg: 3 av 5
Förlag: Ordalaget Bokförlag
Utgiven: 2022
Format: Inbunden
Antal sidor: 371
ISBN: 9789174694918

Maria Berg har funnit sig tillrätta vid kusten i Portugal efter allt drama då hennes man Jan Berg dog, återuppstod och dog igen. Han lämnade en stor livförsäkring efter sig som Maria kan försörja sig på. Men vad händer om alla turer kring livförsäkringen avslöjas? Står Maria utan pengar då?

När vinodlaren Octave Pernet råkar i skuld till den italienska maffian dras Maria Berg ofrivilligt in i en farlig händelsekedja där förvecklingar avlöser varandra. Tillsammans med Eduardo och José hamnar hon i ett gastkramande vågspel.

Bedragerskans revansch kan allt hända och förutsättningarna omkullkastas gång på gång. Andra fristående delen i triologin om Maria Berg. Läsning som lockar till både skratt och nagelbitning.

Egna reflektioner
Krim-feelgood är verkligen en härlig genre, om det ens är en egen genre? Å ena sidan får man får lite spänning med skurkar och hederligt polisarbete, å andra sidan lite kärlek, romantik och härliga vänner.

Det är precis så det är i ”Bedragerskans revansch” men du kan även lägga till en rejäl skopa humor. Boken har en underhållande intrig med såväl spännande som dråpliga händelser där karaktärerna ibland slår knut på sig själva i sin iver att lura varandra. Jag skrev i min recension av ”Den oskyldiga bedragerskan” att serien påminner lite om Jönssonligan och håller jag fortfarande fast vid. Uppfinningsrikedomen är total och händelserna avlöser varandra, den ena mer osannolik än den andra.

Och på tal om karaktärer. Här har Johan Elfner ännu en gång fått till en härlig mix av personligheter som han gestaltar på ett mycket snyggt och inbjudande sätt. Min personliga favorit är Angela, en driftig kvinna som driver en restaurang i Baleal men även huvudkaraktären Maria Berg har sina ljusa sidor. Han lyckas även väldigt bra med att knyta ihop säcken runt de olika händelseförloppen och dessutom smyga in en cliffhanger som gör att man vill läsa den tredje boken i serien. Bedragerskans revansch är lättläst med sina korta kapitel, sitt höga tempo och de oväntade vändningar. Trots det känns den aldrig stressande utan snarare väldigt avslappnad. En perfekt bok att fly undan det annalkande höstmörkret med.

Sagt om boken
”Roligt är det… Inte blir det sämre för att många otippade relationer uppstår – både affärsmässiga och amorösa… Johan Elfner håller oss på halster för det finns en riktig cliffhanger – här finns nog en fortsättning för dessa karaktärer. Det ser vi fram emot.” BTJ, Annette Larsson

”En riktigt rapp och spännande bok som har kul karaktärer och en hel del härliga twister. Ett måste på semestern i sommar. Spänning och humor i ett!” Bettan bokprataren

”Vill du förlora dig i några rafflande timmars verklighetsflykt, är det den här boken du ska läsa i hängmattan!” Dezmin

Om författaren
JOHAN ELFNER har gett ut flera böcker, för både vuxna och barn, bland annat vuxenromanen Svärmor samt kapitelböckerna om Monsterstationen för 9-12 år.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln