Handen

Titel: Handen
Författare: Henning Mankell
Betyg: 🎈🎈🎈 (3/5)
Förlag:  Pocketförlaget
Utgiven: 2014
Format: Pocket
Antal sidor: 311
ISBN:  9789173434652

En höstdag 2002 får Kurt Wallander möjligheten att förverkliga en gammal dröm, att flytta från Ystad till landet. Men drömmen förvandlas snabbt till en mardröm. I husets trädgård hittar Wallander först ett nedgrävt lik, sedan ytterligare ett.

Den kriminaltekniska undersökningen visar att de har legat ett halvt sekel i jorden. Men vilka var dessa personer? Och hur kommer det sig att ingen har anmält dem saknade?

Wallander och hans kollegor tvingas söka sig bakåt i det förflutna för att hitta svaret på gåtan. Spåren leder mot en tragedi, där det är svårt att veta vem som egentligen är offer och vem som är förövare.

Handen innehåller ett uppslagsverk till Wallanders värld med kulturella referenser, personer och platser som förekommit i romanserien.

Egna reflektioner
Boken är spännande men kort, bara 120 sidor. Tack vare att de flesta karaktärerna är kända sedan tidigare kan allt fokus ligga på själva historien.
Boken innehåller dessutom massa material om karaktärer och platser i alla de olika böckerna. Har man läst de andra böckerna om Kurt Wallander känns denna som en fin avslutning.