Grissly

Titel: Grissly
Författare: Mons Kallentoft
Betyg: 3 av 5
Förlag: Bokförlaget Forum
Utgiven: 2022
Format: Inbunden
Antal sidor: 350
ISBN: 9789137156149

Om du inte lagt upp det på instagram, har det hänt? Om du inte finns på instagram, finns du? Om du finns på instagram, kommer du att dö? En känd influencer hittas dumpad i en container, naken och med Gucciträningsoverallen och Rolexklockan slängda över liket. Varför vill någon mörda en influencer?

Zack Herry, Deniz och gruppen vid Särskilda enheten förstår direkt att det här bara är början. Början på ett spel där man inte vet vem som är marionett, och vem som har den egentliga makten. Där ytlighet och gränslöshet kan förstöra liv. Som alltid tar Mons Kallentoft upp högaktuella ämnen och gör det till mörk, grymt utmanande, högoktanig spänning.

Grissly är åttonde boken av Mons Kallentofts hyllade Zackserie löst baserad på Herkules stordåd.

Egna reflektioner
Det finns nog många som gärna skulle vilja kunna leva på sitt bloggande men är det livet verkligen så glamoröst som det verkar? Många får nog utstå en hel del vidriga kommentarer och påhopp och du måste ständigt uppdatera dig för att inte tappa följare och sponsorer. Att försörja sig som bokbloggare verkar vara näst intill omöjligt. 🙂

I serien om Zack har nu den åttonde boken kommit ut. ”Grissly” är en spännande, lättläst och välskriven bok. Den håller ett högt tempo, dock inte riktigt lika högt som Olympia, som är den enda i serien som jag har läst. Temat för boken är just influensers och allt som publiceras på sociala plattformar, hur vissa är beredda att göra nästan vad som helst för att få synas och få bekräftelse.

Som alltid när det gäller Mons Kallentofts böcker kommer man snabbt in i handlingen. Jag har gått från att rata hans böcker och hans sätt att skriva till att älska det. De rappa replikerna, de korta och enkla tankarna och det vardagliga språket gör att sidorna flyger fram. Och han har även fått till en riktigt bra cliffhanger i slutet av boken så nu längtar jag verkligen till nästa bok, som dessutom lär vara den sista i serien.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln