Smärta: själen?

Titel: Smärta: själen?
Författare: Johanna Samuelsson
Betyg: 3 av 5
Förlag: Books On Demand
Utgiven: 2021
Format: Häftad
Antal sidor: 194
ISBN: 9789180273107

Vill du förstå?
Vill du veta vad som sker
När du inte ser?
Det här är för dig

En ofrivillig resa genom mörker och ljus. Där glimtarna av solen blir färre och färre. Där orden inte längre har samma betydelse. Där kroppen blir ett slagfält. Där ärren växer både inuti och utanpå. Men på något mirakulöst sätt fortsätter något dunka i bröstet. På något sätt sätter jag foten framför den andra och på något sätt är jag fortfarande här. Så det här är för er. Som vill förstå. Varför jag gör som jag gör. Varför jag mår som jag mår.

Det här är mina ord som nu också är era

Egna reflektioner
Detta är författaren Johanna Samuelssons andra diktsamling. En diktsamling som är rå och ärlig. Det är inga vackra eller ljusa dikter men ibland kan jag ändå ana ett hopp, en framtidstro och en önskan om livet.

Smärta: Själen? är precis lika känslosam och självutlämnande som hennes tidigare diktsamling ”Det är så det känns”. Dikterna är lite längre men väcker samma känsla av maktlöshet och förtvivlan. Även här gör hon dikt av verklighetens händelser som tex tvångsmedicinering i form av en spruta i rumpan. Att bli fasthållen, med nerdragna byxor med okända människor som tittar på din delvis nakna kropp. Jag tror att de flesta av oss hade mått dåligt av något sånt.

Jag vill egentligen inte sätta betyg på denna typ av böcker då det är omöjligt att betygsätta författarens känslor. Så mitt betyg gäller istället själva layouten och sättningen.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Books On Demand
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln