Det är så det känns

Titel: Det är så det känns
Författare: Johanna Samuelsson
Betyg: 3 av 5
Förlag: Type and Tell
Utgiven: 2020
Format: Häftad
Antal sidor: 112
ISBN: 9789189161092

Jag har alltid haft svårt att prata. När jag var liten och gick i skolan fick jag höra på utvecklingssamtalen att jag behövde prata mer. Åren gick och jag blev sjuk i psykisk ohälsa. Min röst som tidigare varit svag försvann. Jag tappade bort den i alla inläggningar och besök på psykiatrin.

Jag flyttade till Dalarna under en period och där begravdes en del av mig som jag aldrig fått tillbaka. Dem som var där för att hjälpa mig, förstörde mig. Jag tog mig därifrån tillbaka till Skåne. Där jag hittade min röst, fast genom mina fingrar. Jag började skriva för att bearbeta det jag varit med om. Det här är mina tankar, detta är mina ord.

”Det här är en uppsträckt näve, det här är min kamp och vi måste våga tro på livet”

Egna reflektioner
Att läsa dikter som är personliga kan vara väldigt jobbigt. I ”Det är så det känns” är dikterna både smärtsamma och mörka, det märks att det är en skör person bakom orden. Johanna Samuelsson låter mig som läsare vara med under flera incidenter. Jag får, genom dikternas ord, vara med om att bli bältad, känna den hemska känslan, den totala förnedringen i att vara fastspänd. Jag får känna hennes tvivel och tvekan till livet, hennes ångest och hennes längtan efter kärlek.

Jag vill egentligen inte sätta betyg på denna typ av böcker då det är omöjligt att betygsätta författarens känslor. Så mitt betyg blir av själva layouten och sättningen istället.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln