Sommar, hopp och vänskap på Kanelholmen

Titel: Sommar, hopp och vänskap på Kanelholmen
Författare: Yvonne Ehn
Betyg: 5 av 5
Förlag: Stellar Förlag
Utgiven: 2022
Format: Inbunden
Antal sidor: 295
ISBN: 9789188981196

Kom hem till Kanelholmen!

Det oväntade sms:et som precis landat i telefonen känns som ett slag i magen. Cornelia behöver ingen betänketid – hon vet att hon måste lämna allting bakom sig. Lägenheten, jobbet och sakerna betyder ingenting längre. Hon måste fly, någonstans dit avsändaren inte kan spåra henne. Valet faller på Kanelholmen, en avlägsen ö ute i Stockholms pittoreska skärgård. Utan några löften om bostad eller arbete sätter hon sig på båten mot sitt nya liv. Det får bära eller brista.

På Kanelholmen möter Cornelia en gemenskap som välkomnar henne med öppna armar. Men ön visar sig också bjuda på utmaningar hon inte kunnat föreställa sig. Vad skulle hennes älskade morfar säga om han såg henne nu? Samtidigt som Cornelias brokiga förflutna kommer allt närmare, snubblar hon själv över ett mysterium. Ett mysterium, som hon inte kan låta bli att försöka lösa.

Kanelholmen är en feelgood-serie i flera delar om livet på en skärgårdsö. Lär känna invånarna och bli själv en del av gemenskapen på mysiga Kanelholmen.

Egna reflektioner
Men alltså wow, hur mysig är inte denna. Härlig skärgårdsmiljö, underbara människor och urgulliga hundar. Jag vill åka till Kanelholmen på direkten!

Det räcker ju att titta på omslaget och läsa titeln ”Sommar, hopp och vänskap på Kanelholmen” så förstår man ju att det kommer att bli härlig läsning. Man allt är inte bara mysigt utan det finns även ett mörkt stråk av psykisk ohälsa, där tror jag att många av oss läsare känner igen sig. Det är stress, ensamhet och höga krav, både från arbetsgivare och familjen.

Jag har lyssnat på Yvonne Ehns tidigare böcker och tyckt mycket om båda två. Hennes sätt att skriva ger böckerna en varm känsla med mysiga karaktärer, storslagna naturscener och underbara hundar. Författaren har ett mycket bra språk och med korta kapitel blir boken en riktig bladvändare. Ett extra plus till alla tänkvärda ord och roliga översättningar. Detta är en måstebok under semestern, höstrusket, julen… eller egentligen vilken tid som helst på året. Ser mycket fram emot del två i serien.

Sagt om boken
”Mycket bra!” tycker BTJ. ”Detta är en trivsam och hoppfull feelgoodberättelse där djur och natur, vänskap, kärlek och försoning vinner över sorger och svåra upplevelser.” Lektör Helene Ehriander, BTJ-häfte 11:2022


Om författaren
Yvonne Ehn debuterade som författare 2019 med Mina drömmars värde, första delen i serien om Olivia, och släppte uppföljaren Åtta små ord 2021.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Stellar Förlag
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln