Healthy Happy Food

Titel: Healthy Happy Food
Författare: Annika Kvist och Viktoria Tindberg
Betyg: 4 av 5
Förlag: LB Förlag
Utgiven: 2021
Format: Inbunden
Antal sidor: 168
ISBN: 9789177994114

Ingen har väl missat trenden att äta växtbaserat som tagit världen med storm? En trend som förhoppningsvis är här för att stanna, eftersom våra matvanor behöver ändras om vi ska minska vårt klimatavtryck. Studier visar att svenskar äter grönt minst en gång i veckan och att vi är benägna att göra det ännu oftare om vi bara lär oss mer. Där kommer Annika Kvist och Viktoria Tindberg in i bilden. I den här boken vill de dela med av sig av kunskap, recept och grymma life hacks när det kommer till växtbaserad kost.

De lär dig allt du behöver veta fördelarna med att äta växtbaserad kost, hur du ska äta grönt för att leva längre som befolkningen i de blå zonerna, vilka näringsämnen din kropp behöver och hur du får i dig dem. De förklarar också den gröna tallriksmodellen och bjuder på 63 enkla, näringsrika och goda växtbaserade recept, som går snabbt att tillaga och som innehåller få ingredienser. Dessutom har de skapat en kostplan för 28 dagar som hjälper dig att starta ditt nya gröna liv.

Alla borde få uppleva de positiva effekter växtbaserad kost ger, både för sin egen och för planetens hälsa. Varför inte börja äta grönt redan idag? Det är faktiskt enkelt att vara hållbar!

Egna reflektioner
Laga mat tillhör, dessvärre, inte min favoritsysselsättning och när jag lagar innehåller det allt någon form av kött. När jag fick ”Healthy Happy Food” kände jag väl att jag inte är rätt person till att recensera den så jag konsulterade en av mina vänner som är mer inne på detta spåret än vad jag är. Så här säger hon:

”Boken tar upp det här med växtbaserad kost på ett enkelt sätt om man som jag är rätt novis i ämnet. Växtbaserat är ju något helt annat än vegetariskt. Sen det här med ”hållbar och hälsosam på 28 dagar med växtbaserad kost” är kanske inte riktigt min grej att följa men det behöver man ju inte göra. Har lagat en rätt, linssoppa och det finns många trevliga recept som jag kan tänka mig att prova.”

Annika Kvist och Viktoria Tindberg har gjort ett fint jobb både vad gäller layout och innehåll. Det är många recept som även jag tilltalas av, trots att jag äter allt annat än växtbaserad kost. Jag tycker även att det var mycket intressant att läsa om varför det är så bra med växtbaserad mat och jag vill även ge ett stort plus till den enkla men genomtänkta kostplanen.

Sagt om boken
”Vi kan alla känna av en humördipp så här i början av året. Då ska du satsa på växtbaserad mat, som inte bara är bra för magen, utan även humöret. Välkommen till en gladare, grönare vardag.” Aftonbladet

Om författarna
ANNIKA KVIST är civilekonom, kostrådgivare, yogainstruktör, ICC-certifierad coach och grundare av företaget Amazing Growth. Hon har tidigare skrivit boken Healthy Happy Living 10 veckor till en hållbar och hälsosam livsstil. Annika brinner för att hjälpa individer och företag att bygga ett hälsosamt självledarskap och att hitta en mer hållbar livsstil, vilket hon gör genom föreläsningar, coachning och digitala hälsoprogram.

VIKTORIA TINDBERG är nyutexaminerad civilekonom efter fem års studier i Köpenhamn. Under sin studietid fick hon mycket kulinarisk inspiration och framförallt lärde hon sig att laga mat med en begränsad budget och ett fullspäckat schema. Viktoria har sedan sex år tillbaka drivit Instagramkontot @afoodplace, där hon inspirerar sina följare att laga god mat med få ingredienser utan att anstränga sig för mycket. Viktoria har även skapat recepten till Annikas senaste digitala hälsoprogram och en del av recepten i Healthy Happy Living.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln