En drömresa för fyra

Titel: En drömresa för fyra
Författare: Milly Johnson
Betyg: 5 av 5
Förlag: Bokförlaget Polaris
Utgiven: 2022
Format: Danskt band
Antal sidor: 535
ISBN: 9789177954767

Vännerna Roz, Olive, Ven och Frankie träffades i skolan och fann varandra omedelbart. Tillsammans dagdrömde de om en högtflygande framtid, full av fantastiska framgångar och rosaskimrande romantik. Världen låg vid deras fötter.

Tjugofem år senare är verkligheten en annan. Olive försörjer sin late man och hans sjukliga mamma som städerska. Roz hjärta har blivit så krossat att inte ens hennes nye partner Manus omsorg och kärlek verkar kunna läka det. Och hon har brutit kontakten med Frankie.

Men Ven har bestämt sig för att gänget ska återförenas och vad kan vara bättre än att åka på den lyxiga medelhavskryssningen som de alltid drömt om? Plötsligt befinner sig de fyra vännerna långt hemifrån på öppet hav, redo att njuta av en välbehövlig semester. I takt med att de soldränkta dagarna går ter sig vardagen alltmer avlägsen, men vad väntar egentligen på dem när det är dags att gå i land?

Egna reflektioner
Alltså wow, vilken härlig bok! Ja, jag vet att det är en tegelsten på drygt 500 sidor. Men jag njuter av varenda sida och det hade inte gjort något om det var ännu fler.

Jag har aldrig varit på någon kryssning (om man inte räknar att tura mellan Helsingborg och Helsingör som en kryssning) men efter att ha läst ”En drömresa för fyra” skulle jag utan tvekan kunna boka in mig på ett par tre stycken. Åtminstone om mina medpassagerare är lika härliga och underhållande som Roz, Olive, Ven och Frankies är. För det är ett gäng underbara karaktärer i boken, men det finns även ett gäng mindre smickrande karaktärer som jag gärna skulle vilja ge en spark i baken.

Att läsa en bok av Milly Johnson är alltid en härlig mix av känslor. Hon har en förmåga att blanda det allvarliga med det lite mer lekfulla vilket resulterar i en lättläst och spjuveraktiga bok med djup. Lägg därtill hennes målande och detaljrika miljöer, människor och känslor och du har en perfekt bok att krypa upp i soffan med.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln