Nu dör vi

Titel: Nu dör vi
Författare: Stina Flodén
Betyg: 4 av 5
Förlag: Bokfabriken
Utgiven: 2022
Format: Inbunden
Antal sidor: 300
ISBN: 9789178359011

Lugnet i villaidyllen förbyts snabbt i panik när Camillas man Mikael skjuts till döds i hemmet samtidigt som Camilla och barnen gömmer sig i badrummet. Mikaels död är obegriplig och familjen hamnar i chock. I sorgen har Camilla ingen aning om hur hon ska närma sig barnen.

När polisen kör fast försöker Camilla själv ta reda på vad som har hänt, men när en stor sten kastas genom fönstret blir hon rädd att någon även är ute efter henne och barnen. Trots det måste hon ta reda på sanningen, och när fruktansvärda hemligheter avslöjas inser Camilla att hon inte har en aning om vem hennes man egentligen var.

Nu dör vi av den debuterande författaren Stina Flodén är en skickligt skriven spänningsroman som lever kvar långt efter sista sidan.

Egna reflektioner
Vissa böcker tar det ett tag innan man kommer in i, medan man fastnar direkt i andra. Vad det är som gör att en bok hamnar i den ena eller andra kategorin vet jag inte men jag tror att båda varianterna behövs.

”Nu dör vi” tillhör definitivt den senare kategorin. Man kastas rakt in i handlingen, det tar inte ens fyra sidor innan pappa Mikael skjuts till döds i familjens vardagsrum medan mamma Camilla och barnen gömmer sig i badrummet. Det är en riktig streckläsarbok, en nervkittlande, välskriven och känsloladdad story med högt tempo och oväntade vändningar.

Att detta är Stina Flodéns debut är mycket svårt att tro, hon bemästrar redan deckarskrivandet till fullo. Hon bygger upp en spänning som håller ända till sista sidan och hon väcker mina känslor utan blodiga detaljer. Det är intressant att följa de olika karaktärerna, framförallt då Camilla som går från osäker och svag till modig, stark och levande. Nu ser jag fram emot nästa del.

Om författaren
STINA FLODÉN, bosatt i Göteborg, är socionom och personalvetare. Vid sidan av sitt arbete inom kommunal verksamhet driver hon podden Skrivvänner tillsammans med författaren Anneli Olsson. Nu dör vi, den första i en planerad serie, är hennes debut.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln