Drottningen av önsketänkande

Titel: Drottningen av önsketänkande
Författare: Milly Johnson
Betyg: 5 av 5
Förlag: Bokförlaget Polaris
Utgiven: 2022
Format: Inbunden
Antal sidor: 485
ISBN: 9789177959052

När Lewis Harley får en hjärtattack precis efter att ha fyllt fyrtio är det en riktig varningssignal. Det är dags att lämna den stressiga tillvaron i storstaden och göra det han alltid har drömt om. Tillsammans med sin fru Charlotte öppnar han en antikaffär.*

När Bonnie Brookland en dag kliver in I butiken känner hon sig som hemma. Hon har vuxit upp med en pappa som var antikhandlare, nu arbetar hon för mannen som köpte hennes pappas butik, något hon inte alls trivs med.

När Bonnie och Lewis börjar jobba tillsammans märker de snart att de dras till varandra. Bonnie är fast i ett kärlekslöst äktenskap, och Lewis och Charlotte har fler problem i sin relation än vad de vill erkänna. Dessutom har båda hemligheter i sitt förflutna som snart inte går att dölja. Kan de få den lycka de båda förtjänar?

Egna reflektioner
Det finns feelgood och så finns det feelgood. Utmärkande för genren är väl, precis som det låter, att böckerna får dig att må bra och de har i princip alltid ett lyckligt slut. De innehåller ofta både hjärta och smärta, sorg och glädje och allt däremellan.

Precis så är det med ”Drottningen av önsketänkande”. Det är en bladvändare som man sugs in i nästan från första sidan, full av charmiga karaktärer och, dessvärre, en del mindre charmiga sådana. Ett återkommande och mycket underhållande inslag i Milly Johnsons böcker är tidningen Daily Trumpets små notiser med rättelser där tryckfelsnisse har varit framme.

Milly Johnson har skapat ett beroende hos mig som gör att jag bara måste läsa hennes böcker. Hennes tidigare böcker, såväl som denna, innehåller så mycket känslor, de är varma och kärleksfulla, underhållande och nöjsamma och givetvis även irriterande och störande. Men jag vill även ge en eloge till översättarna Helena Sjöstrand Sven och Gösta Sven som genom en grym och välskriven översättning ger boken ett språk som gör den lättläst trots sina knappa 500 sidor.

Om författaren
Milly Johnson är förutom författare, talare och talskrivare. Hon har givit ut tjugofem böcker och hyllas ständigt av sina läsare. Drottningen av önsketänkande är underbar läsning full av liv, kärlek och skratt och är liksom hennes tidigare böcker en bästsäljare i Storbritannien.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln