Imse Dumse går på cirkus

Titel: Imse Dumse går på cirkus
Författare: Mikael Johansson
Illustratör: Kristina Aspén
Betyg: 5 av 5
Läsålder: 3-6 år
Förlag: Bokförlaget Spindeln
Utgiven: 2021
Format: Inbunden
Antal sidor: 28
ISBN: 9789198729818

En loppcirkus är i närheten och den vill gärna Imse Dumse se. Men det börjar inte så bra. Hur ska Imse Dumse fixa detta?

Imse Dumse går på cirkus är andra boken om den busiga och påhittiga spindeln Imse Dumse.

En tokrolig och varm historia om Imse Dumse (nästkusin med Imse Vimse) som ställs inför olika vardagsproblem.

Boken är en blandning av Lennart Hellsings uppochnedvända humor och Sven Nordqvists varma bildspråk. Imse Dumse är en bilderbok som uppskattas av såväl mogna 4-åringar som barnsliga 9-åringar. Den är perfekt för den som lär sig läsa, men är också en utmärkt högläsningsbok.

Egna reflektioner
Detta är andra boken om Imse Dumse, en underbar och härlig liten spindel som för övrigt är nästkusin med Imse Vimse. Denna gång får vi följa med Imse Dumse på loppcirkus, ett äventyr som höll på att sluta illa. Alla insekter på cirkusen blir livrädda då de tror att de ska bli uppätna, men allt löser sig till det bästa, som det ju brukar göra i barnböcker.

Mikael Johansson och Kristina Aspén har verkligen hittat en perfekt mix av text och illustrationer. På uppslag med lite mer text är bilderna något ”lugnare” medan uppslagen med lite mindre text har bilder med fler detaljer som ger uppslag till frågor och diskussioner. ”Imse Dumse går på cirkus” är en trevlig och underhållande läsning som visar hur viktigt det är att ha vänner och känna sig omtyckt.

Det som fascinerar mig allra mest är de fina och färgglada illustrationerna, jag kan helt enkelt inte se mig mätt på dem. De är färgglada utan att vara skrikiga och detaljerade utan att vara plottriga, vilket roar stora såväl som små läsare. Jag ser fram emot fler böcker om den söta spindeln Imse Dumse.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln