Imse Dumse och den stora nätkampen

Titel: Imse Dumse och den stora nätkampen
Författare: Mikael Johansson
Illustratör: Kristina Aspén
Betyg: 4 av 5
Läsålder: 3-6 år
Förlag: Bokförlaget Spindeln
Utgiven: 2021
Format: Inbunden
Antal sidor: 28
ISBN: 9789198729801

Utan att Imse Dumse märker det flyttar en ny spindel in precis bredvid honom. Sen går allt fel. Vad ska Imse Dumse göra? 

Imse Dumse och den stora nätkampen är första boken om den busiga och påhittiga spindeln Imse Dumse.

En tokrolig och varm historia om spindeln Imse Dumse (nästkusin med Imse Vimse) som ställs inför olika vardagsproblem. Boken är en blandning av Lennart Hellsings uppochnervända humor och Sven Nordqvists varma bildspråk. Imse Dumse är en bilderbok som uppskattats av barn i åldern 3 – 8 år. Den är perfekt för den som lär sig läsa, men är också en utmärkt högläsningsbok.

Egna reflektioner
Alltså wow vilken härlig bok! Fina och tydliga illustrationer och lagom mycket text på varje sida. Det känns som om Mikael Johansson har berättat för sina barn och när de tröttnade så började han på en ny sida, allt för att få dem att hålla fokus. 🙂 Mitt 1-åriga barnbarn blev helt fascinerad och ville inte att vi skulle sluta läsa.

I boken ”Imse Dumse och den stora nätkampen” får barnen lära sig att det är bättre att vara vänner och samarbeta än att vara avundsjuk på andra. Kanske något att ta med sig ut i verkliga livet? Det enda som jag reagerade lite negativt på är att det står att flugor och insekter vill flyga in i näten och bli uppätna, det kändes lite konstigt.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln