Flera sidor av oss

Titel: Flera sidor av oss
Författare: Karin Wallén
Betyg: 3 av 5
Förlag: Bokförlaget Forum
Utgiven: 2020
Format: Inbunden
Antal sidor: 319
ISBN: 9789137156408

Underhållande roman om vänskap, revansch och försoning. Det är nyårsafton 1999 och Stockholm kokar av millennieyra. På en takterrass i Gamla stan står Mirja, en före detta såpaskådis, omgiven av festdeltagare och undrar när livet ska vända. I Birkastan skålar Erik in det nya årtusendet med ett tillkämpat leende trots att hans fru har lämnat honom. Och i en lägenhet med utsikt mot Observatorielunden går den pensionerade domaren Monika och lägger sig, redan före tolvslaget.

Den första dagen på 2000-talet vaknar Mirja, Erik och Monika, fortfarande omedvetna om vad som väntar under det nya årtusendets första år, och hur deras liv ska flätas samman och förändras i grunden. Allt med hjälp av en videobutik, en väderstation och en väldigt speciell ek.

Egna reflektioner
Detta var något av en nostalgitripp tjugo år bakåt i tiden. Till videobutikerna där man hyrde film, det surrande modemet och et liv utan sociala medier.

Mirja, Erik och Monika har alla koppling till Observatorielunden, men av helt olika anledningar. Deras vägar korsas allt oftare och trots att de är väldigt omaka uppstår någon form av vänskap. En vänskap som främst yttrar sig i kampen om att bevara en väldigt speciell ek.

”Flera sidor av oss” gör verkligen skäl för namnet, boken är mångfacetterad och visar att en människa kan ha flera olika sidor och att de ändras efterhand som karaktären växer och utvecklas. Karin Wallén har verkligen förmågan att få allt att kännas som på riktigt. Personer såväl som miljöer beskrivs på ett levande och trovärdigt sätt vilket gör boken lättläst. Jag upplevde boken som lite seg och fastnade aldrig riktigt för någon av karaktärerna. Trots det tycker jag att det är en bra bok som absolut är läsvärd.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln