Patient 43

Titel: Patient 43
Författare: Kia Hedman
Betyg: 5 av 5
Förlag: Lava Förlag
Utgiven: 2021
Format: Danskt band
Antal sidor: 439
ISBN: 9789189269439

Hon hade inte trott det om Edvin. Att han efter dåden på sönerna även skulle röja henne ur vägen. Anklaga henne för att under psykos ha dödat deras barn. Se till att hon blev felaktigt inspärrad för tvångsvård på en psykiatrisk inrättning där hennes ord betvivlades mer än hans. Samtidigt förstod hon. Är man tillräckligt trängd har man inget att förlora.

Inifrån sjukhusets slutna avdelning börjar kampen för att bli trodd och få återvända till livet utanför de låsta portarna. I den dramatiska jakten på upprättelse får hon hjälp från oväntat håll.

Egna reflektioner
Oj, vilken bok! Det händer då och då att jag blir helt fast redan efter några sidor. Men nu blev jag nästan som hypnotiserad och smög till mig lässtunder så ofta jag kunde.

Jag vet inte riktigt var jag ska börja eller hur jag ska kunna sätta ord på min läsupplevelse. ”Patient 43” är i en klass för sig själv. Den bisarra intrigen kryper in under skinnet på mig, ger mig gåshud och en lätt klaustrofobisk känsla. Jag blir frustrerad, arg, rädd och ledsen, det är som en känslomässig berg och dalbana.

Om det inte redan har framgått så skriver Kia Hedman med en enorm inlevelse. Hon fångar mig som läsare och bygger upp en historia där man kastas fram och tillbaka, vad är sant och vad är lögn? Vems minnen kan man lita på? Till slut vet jag varken ut eller in, en känsla som håller i sig fram till det oväntade slutet, och långt efter att boken är slut.

Boken är välskriven, har ett rappt språk och korta kapitel och trots sina drygt 400 sidor är den lättläst. Kia Hedman har en fantastisk förmåga att gestalta karaktärerna och få dem att nästla sig in i ditt huvud. Jag tackade först nej till att läsa boken, pga för många olästa rec-ex men ångrade mig och det är jag mycket glad för. Gillar du nervkittlande och psykologiska spänningsromaner då är ”Patient 43” ett måste.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln